Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lasagne med lamm & fårbechamel och andra goda rätter med lamm till påsk.

by Anette Rosvall 2022/04/13
written by Anette Rosvall 2022/04/13
2,K

Den här lasagne har lite annorlunda smaker men OJ den är så god. Jag gjorde den till Svenskt kött för ett tag sedan och jag har använt lammfärs och poppat upp bechamelsåsen med fårost. Den sitter som en smäck tillsammans med Herr Lykkes monumentalt goda vitkålssallad med mormors dressing. Bara gör den… snabbt! Helst idag!

Eftersom det snart är påsk så puffar jag för lite andra av mina lammrätter också, för jag tycker att det är ett sånt bra kött. Här hittar du t ex en monumentalt god lammlägg med kål, en rätt med ytterfile med jordärtsskockor och fänkål, en lammtangine med pumpa och en mustig lammgryta. Lite vintips får du också!

Lamm, kål och en stor portion kärlek!
Har du funderat på påskmaten än? Vad sägs om ytterfilé på lamm med ett gott rött från Penedes
Mumsig marockansk pumpa & lammtagine
mustig lammgryta

Lasagne med lamm, vitkål och fårost-bechamel

Det här behöver du:

Färssås
400 gram lammfärs
0,5 vitkålshuvud, fint strimlat
2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
oregano

Bechamelssås
3 dl mjölk
3 dl grädde
150 gram fetaost
1 msk smör
2 msk vetemjöl

1 pkt lasagneplattor
3 dl stark riven ost, bladad med
50 gram smulad fetaost
en klick smör
salt och svartpeppar

Gör så här:

Börja med att fräsa ingredienserna till köttfärssåsen i omgångar i smör och olja. Smaksätt med oregano, salt och peppar. När du har en god sås så ställ den åt sidan ett tag. Fortsätt med bechamelsåsen. Smält smör i en kastrull, dra av från spisen och rör ner vetemjölen med kraftiga visptag. Fyll nu på i omgångar med gräddmjölk och vispa till sist ner osten. Det kan få vara bitar kvar det är bara gott. Smaka av med salt och peppar. Nu ska vi bygga lasagne. Börja med sås i en ugnsfast form och fortsätt sedan, det sista lagret ska vara plattor och över det rejält med riven ost. Låt lasagnen gå i ugnen 200 grader i cirka 30 minuter. Men var noga med att titta på förpackningen för att se hur länge just dina plattor måste gå.

 

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/


0 comment 2 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sött till påsk!
next post
Påskens lättaste efterrätt

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt