Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

by Anette Rosvall 2022/05/21
written by Anette Rosvall 2022/05/21
377

I USA kan man ibland se att människor käkar muffins till frukost. Och det är klart att smaken är lika delad som baken, men jag tycker att de passar bättre till fika eller mellis. Ibland kan det vara gott med lite mer tuggmotstånd än ett vanligt toppingfluff ger. Dessa muffinsen som är fyllda med blåbär har fått lite extra crunch med ett smaskigt smuldegstäcke. Om du serverar den med vaniljsås så har du en liten portions-blåbärs-paj!

Vad tycker du är godast på en cupcake? Fluff eller crunch? Du förresten har du ett gott recept på vaniljsås?

Streusel Breakfast Buns

Det här behöver du:

Garnering/crunch:
2,5 dl farinsocker
1 ½ tsk kanel
4 tsk osaltat smör, mjukt och skuret i små bitar
(och om du vill 3 ¾ dl hackade valnötter, är inte med på bilden)

Muffins:
3 ¾ dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 krm salt
2 dl mjukt, osaltat smör
2,5 dl socker
3 ägg, rumstempererade
6 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 dl grovhackat blåbär (rullade i potatismjöl så att det är helt vita)

 

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Smörj och mjöla tolv bullformar eller stora muffinsformar. Börja med att göra fyllningen: Blanda farinsocker och kanel i en stor skål. Jobba in smöret till stora smulor. Om du vill ha nötter i så lägger du i valnötterna, blanda väl med händerna. Ställ åt sidan.

Muffinssmeten: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en liten skål, ställ åt sidan.

Vispa smöret i en mixer/matberedare tills det är mjukt och krämigt. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en luftig smet, cirka tre minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje.

Tillsätt de torra ingredienserna i två omgångar, varva med mjölken och vaniljen och vispa till en jämn smet. Rör ner blåbären. Klicka i smeten i muffinsformarna. Strö garneringen över och grädda i 20–25 minuter.

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

blåbärcrunchemaljformarmuffinspajsmuldegvaniljsås
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vin till försommarens primörer
next post
Smarrig meny till underbara Ingela.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt