Anette Rosvall

by Anette Rosvall
Anette Rosvall. Foto: Peter Jönsson

Anette Rosvall. Foto: Peter Jönsson

Äta och dricka måste vi, varför inte göra det charmigt , vackert och gott. Det är precis det som är min passion, att utan pekpinnar istället på ett lustfullt sätt, få människor intresserade av vad de stoppar i munnen. Och jag har turen att få arbeta med det jag älskar allra mest. Jag heter Anette Rosvall och är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på dessert, mat & vin.

Jag är redan mamma till ett flertal kokböcker, det kan man nog säga är min huvudsysselsättning och min familj ökar stadigt. Jag vill att mina kokböcker skall inspirera människor att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardagsmatlagningen. De böcker jag hittills gjort är resultatet av otaliga underbara mat- och dryckesäventyr som jag har njutit själv, med min familj eller tillsammans med mina vänner.

Jag gör även redaktionella matjobb både i TV, på bloggar och i diverse tidningar. Som formgivare hjälper jag författare att få ordning på sina böcker. I samma anda som mina kokböcker erbjuder jag kurser och föredrag där jag delar med mig av min matglädje och inspiration till god och bra vardagsmat. Ibland även med en liten festlig knorr i form av en efterrätt eller något som du kan njuta i lite mindre tuggor utav. För vad vore livet utan en liten guldkant då och då.