Det finns de som aldrig skulle komma på tanken att äta falukorv. Men jag tillhör inte denna skara det är en svensk husmansklassiker och jag kan ärligt säga att jag är mycket förtjust i de flesta rätter med falukorv. Den är en av få livsmedel i Sverige som är namnskyddad. Och sedan 1973 ska enligt reglerna innehålla minst 45% kött. Stekt falukorv med stuvade makaroner är kalasmat för mig jag kan till och med uppskatta den kall, i tunna skivor på en knäckeskiva med ett rejält lager senap. Men gladast blir jag nog ändå när Emma gör sin falukorv i ring med potatismos… Då krullar sig tårna och jag får lyckotårar i ögonen. Vill du också göra någon glad, prova receptet på Falukorv i ring, det är episkt!
Falukorv i ring – en vardagsrätt med guldkant
543
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg