Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Devil’s food cupcakes med kolafrosting från Magnolia Bakery

by Anette Rosvall 2025/02/27
written by Anette Rosvall 2025/02/27
Skriv ut receptet
479

När jag översatte Magnolia Bakerys kokbok så var Devil’s food cupcakes med kolafrosting en av mina favoriter. Djävulskt goda saftiga, chokladstinna cupcakes med en kolafrosting från himmelen. Vill du prova så hittar du receptet här.

Jag har lagt upp några av recepten från boken här på min hemsida. Men vill du botanisera bland alla de ljuvliga recepten så har jag några böcker kvar som jag gärna säljer och skickar. DM:a eller skicka ett meddelande till mig så ser jag till att du kan baka både cupcakes, pajer, cheesecakes och annat smarrigt från Magnolia.

apple, Anette Rosvall, magnolia bakery, new york, layercake
Applecake with butterscotchcreamcheesetopping
Aunt Daisys tarte med frukt
Magnolias bananpudding

Devils food cake with seven minute icing
Red velvet cake
Lemon crumb squares eller knapriga citronrutor

Devil's food cupcakes med kolafrosting

Det här behöver du:

Kolafrosting
225 g smör, rumstempererat
11 dl florsocker, siktat
3,5 dl farinsocker
1 dl mjölk
2 msk cane syrup eller mörk sirap
2 tsk vaniljsocker

Cupcakes
4,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
170 g smör, rumstempererat
3,5 dl farinsocker
2,25 dl strösocker
3 ägg (uppdelade i vita och gula)
3,5 dl kaffegrädde
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 160 grader och ta fram 12-16 muffinsformar. Sikta alla torrvaror i en skål och ställ åt sidan. Vispa nu smöret tills det är mjukt och smidigt. Tillsätt farin- och strösocker och vispa igen tills det är fluffigt och sockret inkorporerat sig i smöret. Tillsätt äggen - ett i taget - och vispa ordentligt (denna vispning gör så att dina cupcakes lyfter ordentligt vid bakningen. Häll sedan i de torra ingredienserna i omgångar tillsammans med mjölken. Vänd med en spatel och se till att allt är väl blandat. Häll smeten i kakformar, grädda i cirka 20-30 minuter eller tills bakstickan är torr. Låt dina cupcakes svalna ordentligt innan du toppar dem.

Toppingen gör du på detta vis. Vispa smör tills det är mjukt och krämigt tillsätt allt socker i omgångar och vispa minst 2 minuter med elvisp. Tillsätt mjälk och sirap och forstätt vispa tills glasyren har en bra bredbar koknsistens. (brukar ta cirka 5 minuter med elvisp) Kolafrostingen kan försvaras i två dygn i en plastbehållare i kylen.

Toppa dina cupcakes och dekorera dem t ex med ätbara blommor eller strössel!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fira husmanskostens dag med något riktigt gott!
Nästa inlägg
Anette tipsar om drycker i mars – Sex goda bubbliga

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!