Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är tung, spektakulärt färgglad, god och saftig.

by Anette Rosvall 2022/05/18
written by Anette Rosvall 2022/05/18
2,6K

Red velvet cake är en amerikansk klassiker, en tung, spektakulärt färgglad, god och saftig kaka. Ovanpå och i mellan lagren ligger en smidig, krämig vanilj frostig. Jag gillar att dekorera den med färska hallon. Mitt recept är en variant som kommer från det väldans kända bageriet Magnolia Bakery i New York.

Red velvet cake med Cremy vanilla frosting

Det här behöver du:

4,5 dl vetemjöl
170 gram smör (rumstempererat)
5 dl socker
3 stora ägg (rumstempererat)
6 msk röd hushållsfärg
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk salt
3,5 dl kaffegrädde
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk äppelcidervinäger

Frosting
4 3/4 dl mjölk
6 msk vetemjöl
225 gram smör (rumstempererat)
4,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla tre springformar (20 cm) Lägg gärna ett smörpapper i botten så lossnar kakan lättare. Sikta mjölet ordentligt och ställ dem åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt (cirka 5 minuter med elvisp) Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.

Ta fram 3 små skålar, i den första blandar du hushållsfärg, kakao och vaniljsocker, blanda ordentligt. Vispa ner röran i kaksmeten.

I den andra skålen blandar du grädde och salt, blanda ner mjölet i smeten i omgångar tillsamman med den salta grädden.

I den tredje skålen blandar du äppelcidervinäger och bikarbonat - här kommer det bubbla rejält. Vänd ordentligt ner den bubblande vätskan i kaksmeten. Fördela nu smeten i kakformarna och grädda dem i 30-40 minuter eller tills bakstickan är torr när du pickar kakan.

Låt kakorna svalna helt medan du gör frostingen. Frosting mellan och ovanpå kaklagren, dekorera gärna med färska hallon eller andra röda bär.

Frosting: Ta fram en kastrull och klipp till ett smörpapper så att det precis täcker ytan. Vispa mjölk och mjöl tills det är väl blandat. Ställ kastrullen på medelvärme och värm krämen tills den blivit tjock och smeten börjat bubbla. Ta bort kastrullen och lägg över smörpappret!

Låt mjölkkrämen svalna i en halvtimme. Under tiden vispar du smöret med elvisp i cirka 5 minuter tills det är fluffigt. Tillsätt socker och vanilj i omgångar. Tills sist även den avsvalnade mjölkkrämen. Fortsätt vispa i minst 5 minuter tills frostingen är vit och smidig. Lägg plast över och låt stå i kylen i exakt 15 minuter, använd frostingen direkt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.
next post
Vin till försommarens primörer

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt