Betor finns i en massa varianter. I vår trädgård finns röda, gula och randiga. Men jag vet att det finns flera varianter. Det bästa med betorna är att du kan äta det mesta av dem. Blasten smakar lite som mangold. Groddarna blir vackert rosa och är ett utmärkt sätt att dekorera dina smörgåsar på ett nyttigt sätt. Men det bästa är kanske ändå de smarriga runda knölarna. Den enklaste sättet att njuta dem är att koka dem mjuka och sedan servera med brynt smör och flingsalt. Men här finns länkar till lite mer arbetade rätter. Varför inte prova någon av rätterna här nedanför? Eller en choklad- och rödbetskaka… för du vet väl att rödbetor och mörkchoklad passar ihop som kärlek och kyssar!
Betor – röda, gula eller randiga – här får du massor av recept på de smarriga, runda rotsakerna.
210
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg