Uttrycket Surf and Turf myntades i USA på 60-talet och är köksspråk för en rätt som består av protein både från havet och från gräsätare. Det är alltså havsmat och landmat i en salig blandning. Det här är min svenska variant på detta, där jag till och med fått in lite svensk skog. Till den här rätten dricker jag mer än gärna rosa champagne – till exempel någon av de jag tipsat om tidigare.
I det här fallet har jag gjort en smarrig toast som jag gärna serverar som förrätt vid festligare tillfällen. Den består av en tunn skiva gravad oxfilé (turf) på en crostini, självklart lite majo under, och ovanpå det en klick löjrom (surf). I min variant får man även lite med av skogen och för smörgåsen toppas med en syltat kantarell och klippt krasse. Låter det konstig? Det är det inte, det är bara gott! Börja med köttet, för det tar ett litet tag att göra. Du kommer att få lite kött över, men det kan bli en smaskig vickning tillsammans med resterna av de picklade kantarellerna.