Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Julkul med cocktails och tillbehör Rudolph the gingerbread raindeer

by Anette Rosvall 2024/12/06
written by Anette Rosvall 2024/12/06
Skriv ut receptet
437

Ytterligare lite härligt julkul med cocktails och tillbehör. Nu del två. Visste ni att den nionde december är pepparkakans dag? Det kräver att vi firar för allt vad tygen håller! Det sägs också att man blir snällare ju fler peppisar man äter så passa på nu ät många! Jag tycker den kryddiga lilla kakan blir bäst om man gör den själv. Jobbigt kanske du tänker men nehejdå. Det är faktiskt plättlätt att slänga ihop en deg, Lite jobbigt att kavla dem så där extra tunna som man vill ha dem. Men räds inte kära du, här kommer två varianter som gör livet lite lättare. Dessutom en smarrig drink som du kan sippa på medan du bakar.

Anette Rosvall, Afternoon tea, pepparkakor, marmelad, Hemmets journal
Pepparkakor som du inte behöver kavla
Tomat- och saffransmarmelad
Tunnapepparkakor

Rudolph the Gingerbread reindeer

Det här behöver du:

30 ml rökig Whisky
15 ml Cherry Heering
15 ml söt Vermouth
15 ml apelsinjuice
10 ml sockerlag
grädde

Gör så här:

Skaka alla ingredienser utom grädden och sila upp på ett cocktailglas. Lägg försiktigt ett lager lättvispad grädde över drinken och dekorera med krossad pepparkaka.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vad sägs om scones med saffrans- och apelsinsmör
Nästa inlägg
Pepparkakor på lite olika sätt

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!