Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Kan inte få nog av svalkande soppor – här kommer en gazpacho till!

by Anette Rosvall 2025/06/16
written by Anette Rosvall 2025/06/16
Skriv ut receptet
453

Den här lilla kusinen till gazpachon är en fullkomligt underbar förrätt. Egentligen vill man äta sig helt mätt på den här smarriga rackaren, men den passar nog ändå bäst som förrätt. Eller som alla rätter på
en och samma gång! Gör kärlekssoppan aka den välfyllda gazpachon, bara!

Eller så kika på någon av de jag skrev om för ett tag sedan.

Grön Gazpacho
rosagazpacho, recept, soppa, Anette Rosvall, varmt
Foto Charlotte Gawell
Grön ärtsoppa med pepparrotskräm
Sval avocadosoppa

Kärlekssoppan aka den välfyllda gazpachon

Det här behöver du:

Kärlekssoppa
med tropisk sallad
8–10 normalstora tomater
½ gurka
knappt ½ liter färska jordgubbar
6 inlagda paprikafiléer
1 gul lök
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 dl grönsaksbuljong
4 msk sherryvinäger
några skvättar olivolja
några nypor rivet apelsinskal
salt och svartpeppar
Liten räksallad
100 g skalade räkor
½ kruka gräslök
½ mango i bitar
en näve brödkrutonger
10 stötta röda pepparkorn
Till servering
brödkrutonger

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till soppan! (Ja, du kanske behöver dela löken och gurkan i lite mindre bitar
först, men du fattar konceptet.) Vroooom! Smaka av och krydda lite till om det behövs.
Fixa salladen. (Ja, det går rätt fort det här.) Servera soppan väl kyld med den lilla räksalladen
på toppen.Vill du lyxa till det kan du garnera med knapriga brödkrutonger stekta i smör.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Midsommar nalkas – här kommer några måsten till buffen bland annat västerbottenspaj.
Nästa inlägg
Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber och jordgubbar.

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!