Den här lilla kusinen till gazpachon är en fullkomligt underbar förrätt. Egentligen vill man äta sig helt mätt på den här smarriga rackaren, men den passar nog ändå bäst som förrätt. Eller som alla rätter på en och samma gång! Gör kärlekssoppan aka den välfyllda gazpachon, bara!
Eller så kika på någon av de jag skrev om för ett tag sedan.
Grön Gazpacho Foto Charlotte Gawell Grön ärtsoppa med pepparrotskrämSval avocadosoppa
Kärlekssoppan aka den välfyllda gazpachon
Det här behöver du:
Kärlekssoppa
med tropisk sallad
8–10 normalstora tomater
½ gurka
knappt ½ liter färska jordgubbar
6 inlagda paprikafiléer
1 gul lök
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 dl grönsaksbuljong
4 msk sherryvinäger
några skvättar olivolja
några nypor rivet apelsinskal
salt och svartpeppar
Liten räksallad
100 g skalade räkor
½ kruka gräslök
½ mango i bitar
en näve brödkrutonger
10 stötta röda pepparkorn
Till servering
brödkrutonger
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till soppan! (Ja, du kanske behöver dela löken och gurkan i lite mindre bitar
först, men du fattar konceptet.) Vroooom! Smaka av och krydda lite till om det behövs.
Fixa salladen. (Ja, det går rätt fort det här.) Servera soppan väl kyld med den lilla räksalladen
på toppen.Vill du lyxa till det kan du garnera med knapriga brödkrutonger stekta i smör.