En paj är nog världens bästa rest-mat. När du grillat och ätit din kyckling och får lite köttkrafs kvar, så spar det och använd som fyllning i denna goda och vackra rätt. Purjoflätan är kanske lite överkurs, men blir ett bra täcke till fyllningen. Tipset är att blanchera purjobitarna innan du flätar dem, då blir de mer lätthanterliga.
För att ditt pajskal skall bli så krispigt som möjligt så hantera det så lite du kan med dina varma händer. Ju mer smöret smälter av din kroppsvärme desto mer mjöl behöver du tillsätta för att få degen fast. Det innebär ett tungt och trist pajskal.
Till den här kycklingrätten passar ett vitt vin med mycket smak. Gärna ett som både har fått sol och lite kryddig smak av en ektunna som till exempel det grekiska vinet Assyrtiko by Gaia #95369 Det har även en rökig ton utav vulkanisk jord samt toner av friska gröna äpplen och citrus.
Eller Avondale Qvevri Chenin Blanc Nr 77874 här får en av mina favoritdruvor Chenin blanc ligga och mogna i så kallad Qvevri. Det ger en rund mineralitet som balanserar den härliga fruktigheten med toner av exotisk gul frukt och frisk citrussyra.