Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Soppa och efterrätt är en bra idé

by Anette Rosvall 2020/05/26
written by Anette Rosvall 2020/05/26
Skriv ut receptet
6,K

För ett tag sedan publicerades en text av mathistorikern Richard Tällström. Den handlade om efterrätter och desserter. Jag läste den med stort nöje för jag har själv ett nära och innerligt förhållande till sagda rätt. Tror att det kan vara en av anledningarna till att jag alltid gillat torsdagar och soppa. För efter soppa är det nästan alltid efterrätt.

Det kan vara våfflor, pannkaka, kräm, kompott eller en liten smaskig paj. En av mina favorit-sopp-efterrätter är ändå fattiga riddare. Så bra restmat, och så gott! Det är nästan lite som magi. Man tar en torr brödkant ljust bröd, torra kanelbullar eller muffins och låter den ligga ett tag i lite pannkakssmet och en liten stund senare har man ett riktigt litet mästerverk. Frasigt på ytan och mjuk och mumsigt på insidan. Jag serverar gärna den lilla godingen med sylt och kanske till och med lite vispad grädde.

Du har väl provat att göra fattiga riddare? 

Fattiga Riddare

Det här behöver du:

8 skivor ljust bröd eller varför inte prova med torra kanelbullar eller muffins

Pannkakssmet
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
2-3 msk smält smör

smör
socker och kanel

3 dl vispad grädde
din favoritsylt

Gör så här:

Lägg ner brödskivor, vetebröd eller bitar av muffin i pannkakssmeten. Låt brödbitarna ligga i smeten och suga åt sig ett tag. Smält lite smör i stekpannan och stek de små arma riddarna tills de får fin gyllenbrun färg. Doppa dem i smör och kanelblandningen direkt när de kommer från stekpannan och servera dem sedan med vispad grädde och din favoritsylt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

efterrättgräddelyxmiddagssnacksoppasylt
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kycklingpaj med fläta
Nästa inlägg
Sött till sommarens desserter.

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt