Färdig smördeg är en smart lösning när man vill ha något smarrigt och snabbt. Jag gör både förrätter och efterrätter med den. Här under hittar du smarriga smördegsrullar och rundlar med dipp. Min faster Ullas populära matjespaj, inkokta och inbakade päron (mums) och min variant på Donkens äppelpaj (mycket godare än orginalet om jag får säga det själv 😉 )
Längst ner hittar du även mitt recept på en snabb Napoleonbakelse. Prova vettja! Det är gött!
Smördegsrullar med dippUllas smördegspajSmördegsinbakade päronDonkens äppelpaj
Skär ut 8 stycken lika stora avlånga fyrkanter av smördegen. Nagga den och baka av den enligt instruktioner på förpackningen. Ställ åt sidan.
Glasyren gör du så här. Värm mjölken lite och vispa ner florsockret och sylten. Bred en tunt lager på fyra av smördegsrutorna. Det blir locken. Låt stelna!
Vispa grädden och bred sedan äppelmos på de fyra resterande smördegsbottnarna. Det blir botten. Dela upp vaniljkrämen och toppa med fluffig grädde. Lägg locken överst, släta ut grädden så bakelsen får en slåt kant och låt sedan stå kallt tills det är dags att servera.