Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Inkokta eller omlindade päron, en vacker och klassisk dessert som passar vilken fest som helst.

by Anette Rosvall 2023/12/22
written by Anette Rosvall 2023/12/22
Skriv ut receptet
1,5K

Inkokta eller som på bilden med smördeg inlindade päron är en vacker och klassisk dessert som passar vilken fest som helst. Nu nalkas det ju en massa helger. Jag själv har redan kokat in ett gäng i glögg, men tipsar om att prova smaksätta lagen med saffran eller sherry. Att linda in päron med smördeg är också lätt som en plätt. Är de mjuka behöver du bara linda in dem lite smart i smördeg, pensla med ägg och dekorera med pärlsocker. Sedan skjuts in i ugnen och baka av dem tills degen fått en vacker gyllene färg. Jag serverar dem gärna med en smarrig vaniljsås eller en kladdig kolasås, men det går lika bra med bara glass! Prova vettja!

Inkokta päron på tre sätt!
Päron med stoutsås och karamelliserade popcorn
Lingoninkokta päron
Inkokta äpplen!

Smördegsinlindade päron

Det här behöver du:

Inlagda päron
1 ½ dl vatten
1 dl sherry
2 ½ dl socker
3 kanelstänger
en liten bit ingefära, skalad och skivad
5 päron, hela skalade, behåll gärna skaftet
1 skivad citron

Smördegsinbakade päron
1 fryst ark smördeg till varje päron
1 st uppvispat ägg
några msk pärlsocker

Gör så här:

Börja med att lägga in dina päron. Det här är verkligen lätt som en plätt! Men kom ihåg att koka päronen en stund innan de ska serveras så att de hinner stå i den goda lagen ett tag.
Så här går det till:

Koka upp allt utom päronen och citronskivorna. Rör runt och se till att sockret löst sig. Sedan får päronen hoppa i och koka cirka 20 minuter. När det bara är någon minut kvar av kokningen får den skivade citronen dyka i.

Låt päronen svalna i lagen. Ja, de kan gärna få stå i flera dagar! Ingen panik, de blir bara godare ju mer smak de får.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
En ostbricka efter maten är riktigt gott
Nästa inlägg
Uppesittarkväll med cocktailbattle och onepiece

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!