Inkokta eller som på bilden med smördeg inlindade päron är en vacker och klassisk dessert som passar vilken fest som helst. Nu nalkas det ju en massa helger. Jag själv har redan kokat in ett gäng i glögg, men tipsar om att prova smaksätta lagen med saffran eller sherry. Att linda in päron med smördeg är också lätt som en plätt. Är de mjuka behöver du bara linda in dem lite smart i smördeg, pensla med ägg och dekorera med pärlsocker. Sedan skjuts in i ugnen och baka av dem tills degen fått en vacker gyllene färg. Jag serverar dem gärna med en smarrig vaniljsås eller en kladdig kolasås, men det går lika bra med bara glass! Prova vettja!
Inkokta eller omlindade päron, en vacker och klassisk dessert som passar vilken fest som helst.
641
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg