När jag var liten så var inkokt lax med nypotatis och dill-hollandaise en av mina favoriträtter. För ett tag sedan gjorde jag en lite moderniserad variant på rätten till tidningen Senioren. Här serveras laxen med fräscha primörer och en örtig pestomajonäs. Prova vettja det är supergott!
Till denna örtiga rosa rätt tycker jag att det sitter som en smäck med rosévin. Dessutom känns det ju på sin plats att starta rosé-säsongen nu när solen äntligen skiner. Här kommer några godingar som passar fint till maten. Ktimatselepos Gris de Nuit finns endast i beställningssortimentet och den som väntar på något gott väntar nästan alltid för länge. Medan du väntar kan du ju öppna en härlig Louis Roederer Rosé champagne eller en pava Muga från Spanien.
2 comments
Hej! Låter jättegott! Men, här där jag bor i södra Italien, finns inte ättika. Har du något förslag på alternativ?
Med vänlig hälsning
Karin
Hej Karin! du kan använda en vitvinsvinäger. Det är syran du vill åt…. MEN!!! var noga med att välja en som är så neutral som du kan hitta, plus smaka av för vinäger har ju både en sötma och en smak. Kanske fylla på med lite citronsaft för att få extra syra och dra ner lite på sockret för att lagen inte ska bli för söt.
Lycka till, och säg gärna hur det gick!
Comments are closed.