Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En smörgåstårta till!

by Anette Rosvall 2022/06/09
written by Anette Rosvall 2022/06/09
2,2K

I år vill jag fira min födelsedag i dagarna sju (minst), så jag börjar redan på lördag. Inte för att jag fyller jämt eller något sådan. Men för att ibland är det bara skönt att kunna njuta av att man faktiskt kan. För mig är smörgåstårta lika med kalas och därför tänker jag att en sån vill man ju ha på sin födelsedag. Men det går så klart lika bra en annan dag som man vill fira något kul.

Här kommer ett recept som Emma och jag kallar Pampig Pepparrotstårta i vår underbara festbok. Ni kanske hajjar att det är lite härlig stingig pepparotssmak på den, en massa annat också allt sånt man vill ha i en smörgåstårta. Men så är det också frukt i. Det verkar ju verkligen vara en vattendelare i samhället. Ni som av någon underlig anledning har åsikten att frukt inte har i mat att göra. Ni kan svajpa vänster nu…Ni andra läs, laga och njut!

Pampig pepparrotstårta

Det här behöver du:

cirka 700 gram mörkt rostbröd

Fyllning 1
1 dl blandad fruktcocktail  eller lika mycket färsk hackad frukt
200 gram tärnad rökt skinka
1,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
4 msk pepparrotsvisp
en liten näve hackad persilja
salt och peppar

Fyllning 2
100 gram mjuk leverpastej
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl bostongurka

Garnering
2 majonnäs
2 dl crème fraiche
2-4 msk pepparrotsvisp
några salladsblad
100 gram tunt skivad kallrökt skinka
några skivade körsbärstomater
några oliver
färsk persilja

Gör så här:

Skär bort alla kanter på brödskivorna låt frukten rinna av ordentligt eller hacka din färska frukt. Rör sedan i hop de två fyllningarna i var sin skål. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt extra pepparrot om du vill.

Plocka sedan fram en rund form med löstagbar kant. Plasta in den ordentligt runt om så att ingenting kan rinna ut. Pressa ner några brödskivor så att det täcker botten på formen. bred över hälften av Fyllning 1, lägg ytterligare ett lager bröd och toppa detta lager med Fyllning 2. Dags för ett lager bröd och sedan resten av Fyllning 1. Täck alltihopa med ett gäng brödskivor och plasta sedan in tårtan lägg en tallrik som passar innanför formen och pressa med något tungt över.

Låt nu tårtan stå i fyra timmar men allra helst över natten innan du garnerar den och till sist njuter den i lagom stora bitar. Tårtan bör räcka till 8-10 hungriga personer.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Inkokt lax en barndomsfavorit som jag vill ha på min födelsedag.
next post
Grillad, fylld & uppbunden lax

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt