Det är en smula skumt, men när jag kikar på mina recept så är det många som är gjorda av Ullor. Det är ändå rimligt när jag tänker efter eftersom jag har haft många matlagande Ullor i min närhet. Tre fastrar två kollegor och så några av mammas väninnor som alla hette Ulla. Receptet jag bjuder på idag är dock gjord av en helt annan Ulla och det är en söndagsklassiker med twist. När jag var liten åt jag gärna hos min kompis Mia, speciellt när hennes mamma gjorde köttfärslimpa. Ulla, som Mias mamma heter fyllde limpan med finhackad gul lök, riven stark ost och massor av persilja. Det blev som ett litet kladdigt hjärta när man skulle äta. Urgott och tillsammans med mos, lingon och pressgurka blir det en attans god söndagsmiddag om du frågar mig. Den här gången gjorde jag den lite annorlunda jag använda salsicciafärs och fyllde den med färsk spenat, vitlök, parmesan och mozzarella. Serverade med tomatsås och pasta, det blev vansinnigt gott. Så nu har du två varianter som du absolut måste prova!
Ullas köttfärslimpa en klassiker med fyllning
1,K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg
3 comments
Hej! Gjorde denna maträtt idag. Blev supergott! Hade tagit fram älgfärs från frysen och visste inte vad jag skulle hitta på. Då dök ditt recept lämpligt upp. Köpte lite starkare ost, resten hade jag hemma. Perfekt!
Mmm! gott och bra med älg. Inge hästrester där inte 😉
Mums!
Comments are closed.