Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Får man tjuvsmaka på glöggen redan nu?!

by Anette Rosvall 2023/10/30
written by Anette Rosvall 2023/10/30
Skriv ut receptet
746

Redan i början av oktober var jag på två glöggmottagningar så för mig är frågan inte aktuell. Men hur känner du? Får man redan nu tjuvsmaka på glöggen? Jag säger Absolut och gärna – för då hinner man ju prova ut den allra bästa innan julmyset drar igång. För att hjälpa dig med det tänkte jag menar lägga genast upp några sköna varianter som jag provat! Jag själv gillar ju ombyte och är både förtjust i det relativt moderna konceptet att blanda glögg och bubbel samt det – numera – traditionsenliga årgångsglöggerna från Blossa. Jag kan dock vara lite skeptiskt till de lite vildare smakerna och när glöggen blir för söt. Då sätter jag klövarna i backen. Men här kommer några favoriter samt recept på en hiskeligt god drink jag fick smaka på en av ”julfesterna”

Stockholms Bränneri 2023 #73438
Edward Bloms Glögg #72167
Wine Mechanics Starka Starkvinsglögg # 38385
Blossa Gamla Stan #59858
Loimu Årgångsglögg 2023 #57895
Grythyttan Skogsglögg #96460

Spendrups Citron- och kanelinfuserade Skogsglögg

Det här behöver du:

75 cl Grythyttans Skogsglögg
Skalet av 3 citroner
10 g kanelstång
8 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum
(kan bytas ut mot Plantation Grande Reserve
eller exkluderas helt)

Polkagrädde
3 dl vispgrädde
2 msk malen polkagris (detta gör man genom
mortla eller köra ett par polkagrisar i kryddkvarn)
Hallonpulver eller malen kanel för dekoration

Gör så här:

Börja med att göra en citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg. Häll glöggen i en kastrull och lägg i citronskalet och kanelstången.Låt helst stå och dra över natten, innan du värmer glöggen.

Vispa grädden tills den är lagom tjock. Tänk på att inte göra den för
hård, den ska vara flytande och luftig. Blanda i den malda polkagrisen,
smaka av så det verkligen smakar polkagris.

När det är dags att montera drinken, värmer man upp glöggen tills
den är rykande varm och häller upp på ett glas som tål värme. Tillsätt
1 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum till varje drink och lämna
lite utrymme för gräddlocket. Skikta på grädden med en sked, och strö
hallonpulver eller malen kanel över

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Ullas köttfärslimpa en klassiker med fyllning
Nästa inlägg
Kladdkakans dag närmar sig. Här kommer några förslag till kladdig njutning…

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!