Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

mustig lammgryta

by Anette Rosvall 2020/09/29
written by Anette Rosvall 2020/09/29

På den här höstiga härliga bilden ser du en mustig marockansk lammtagine. Den serveras med med pärlcouscous, tabouli samt en liten skvätt yoghurt. Bilden är från ett jobb som jag gjorde till en av våra vinimportörer. Flaskan på bilden är deras men jag tänkte tipsa om ytterligare några viner som jag tycker passar till den här typen av mat.

Lammtagine med pärlcouscous och tabouli

Serves: 4

Det här behöver du:

2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
600 gram benfritt lammkött
en klick smör
en skvätt
1 pkt saffran
1 kryddmått kanel
1 ½ msk malda korianderfrön
1 tsk mortlad grön kardemumma
3 tsk harissapasta
1 ½ –2 tsk salt
150 g torkade aprikoser
1 dl russin
1 liter buljong
6 msk tomatpuré
3 dl pärlcouscous
svartpeppar från kvarnen

Tabouli
1 stor knippe bladpersilja
3 st färska och urkärnade tomater
2-3 gula lökar fint hackade
1 dl fint hackad färsk mynta
2 citroner
0,5 dl olivolja
salt

Till servering:
tabouli
yoghurt

Gör så här:

Hacka bladpersilja, tomat, silverlök och mynta fint. Blanda alla ingredienser med saften och skalet från citronerna och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Servera grytan i en djup tallrik, toppa med tabouli, en klick yoghurt och gärna ljust bröd.

Skala och hacka lök och vitlök grovt, och skär sedan köttet i 2 cm stora tärningar. Börja med att värma kryddorna i en torr stekpanna. När det doftar underbart och kryddorna har fått lite yta drar du den från värmen. Ta nu fram din stora järngryta och häll ner en skvätt olja och en klick smör som du låter bli varmt. Bryn köttet i omgångar och sedan även lök och vitlök så de blir mjuka och följsamma. Ner med kryddor, lök, vitlök och resten av ingredienserna smaksätt och låt sedan gå i ugnen i 150 i 2 timmar, eller tills köttet är färdigt. (det skall vara mört och falla isär) Tillsätt under tiden mer vätska om det behövs. Krydda med rikligt med svartpeppar och toppa med hackad persilja.

  • Barolo Tortoniano Michele Chiarlo Nr 90362
  • Château Bouscassé #2204
  • Seghesio #22562
  • Domaine du Clos de Sixte #92202

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Upp-och-ner-vänd vild kålpudding, rödlöksmarmelad med tranbär och sky
next post
Nu vankas det oktoberfest!

You may also like

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med...

2021/02/18

Soppa på spenat eller grönkål

2021/02/17

Rainbow brunch med amerikanska pannkakor och hallon i...

2021/02/16

Äter du vegetariskt på måndagar? Prova då denna...

2021/02/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25
  • Vinkokt röd pasta…

    2021/02/24
  • Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

    2021/02/22
  • En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

    2021/02/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top