Kombinationen mat och dryck är något som jag gillar skarpt, därför tänkte jag bjuda på några dryckestips som jag tycker passar några av mina gamla inlägg. Under rubriken – Tillsammans är bra – hittar du alltså utomförträffligt goda drycker som passar till härlig mat. Ja precis som det ska vara alltså smarrig, härligt och tillsammans!
Sallad på pilgrimsmusslor och mango
Alvarinho Contacto SB# 6707
Ett favoritviner gjort av en riktigt bra vinmakare. Det är också ett bra val till den här rätten med en generös fruktighet med toner av gröna och gula våräpplen, tropisk mogen ananas, nypressad lime samt nyrivna örter. Mums till förrätten!
Grillad tonfisk med dillvinegrette, långsambakade körsbärstomater och tryffelrisotto
Langhe Nebbiolo Pio Cesare bjuder på både lite kärv strävhet, rund röd frukt med biggaråsötma samt mogna plommon och mjuka eleganta tanniner.
Beouf Bourgingnon med små potatisar
Delas Chante-PerdrixCornas SB# 2274
Vinerna från Cornas tillhör de mest kraftfulla från Rhônedalen. Det här är inget undantag, ett generöst och komplext vin som bjuder på mörk frukt och en härlig örtighet.
Gräddfilspudding med hjortron och knäckflarn –
Brännland Iscider Fatlagrad från 2018 SB #76345
Äpplefruktig, söt men samtidigt med en påtaglig frisk smak med inslag av röda äpplen, torkade aprikoser, kryddor, marsipan och apelsinskal.
6 comments
Åh så roligt, ser fram emot fortsättningen.
Nyårsmenyn låter helt underbar och inspirerar mig inför årets sista middag:)
Kram Fredrik
Det skall bli skoj att samarbeta! Skickar snart den första bunten recept som du får bita tag i 😉 Kram och härligt och smakfullt nyår!
Här sitter jag o komponerar nyårsmeny och har blivit av med ditt tips på ugnsbakade tomater som ska stå läääääänge i ugn med balsamicovinäger?
Kan du inte lägga ut det igen snälla rara du? Det är en stor favorit hos både mig o min man men jag har glömt proportioner o kryddor
*suck* iofs kan jag alltid svänga ihop nåt men …..
Såg ditt inlägg först nu, här kommer länken till de långsamma tomaterna. http://anetterosvall.se/2012/06/11/nakenchock-hovet-rasar/
Tack! Tack! Det var Rosmarinen jag for efter, Jag kunde inte för mitt liv komma på vad det var för örtkrydda som var på 🙂
De flesta örtkryddor funkar till tomaterna. Basilika, salvia, rosmarin och timjan, alla är supergoda. Du kan variera lite efter vad du skall servera till dem. Lycka till och Gott nytt år!
Comments are closed.