Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Jag presenterar Gräddfilspuddningen, pannacottans kusin, inte lika söt men minst lika god!

by Anette Rosvall 2021/03/11
written by Anette Rosvall 2021/03/11
Skriv ut receptet
1,6K

Ja här är Gräddfilspuddningen, som jag gärna vill presentera som pannacottans svenska kusin. Den är inte lika söt och flörtig men jag tycker den är minst lika god! Gräddfilen gör att puddingen blir toppklass len, sodenmjuk och fluffig. Detta är en av mina absoluta favoritefterrätter. Den är inte bara god utan också kan serveras på en mängd olika sätt, med allt ifrån de första rabarberstänglarna, färska hallon, jordgubbar eller inkokt frukt beroende på säsong. På bilden precis här ovanför är det sommar och jag hade plockat hallon från och landet, gjort kaksmulor till. Men det går som sagt lika bra med frysta bär, kompott och ett knaprigt knäckflarn.

Gräddfilspudding (lite som pannacotta men mycket godare)

Det här behöver du:

8 st små puddingar
3 gelatinblad
vatten
2 dl grädde
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl gräddfil

Gör så här:

Vila gelatinbladen i en skål med kallt vatten och ställ dem åt sidan. Under tiden bladen ligger och simmar så blandar du grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp blandningen tills det börjar småputtra och sockret smälter fint. Dra kastrullen av värmen och rikta din uppmärksamhet mot gelatinbladen. Krama vattnet ur gelatinet och lägg ned det i den varma gräddblandningen. Ta av kastrullen från värmen och vispa runt tills gelatinet smälter av värmen och ställ det sedan att svalna en liten stund innan du blandar ned gräddfilen.
Häll upp din pudding i fina skålar och låt stå i ett par timmar i kylskåpet för att stelna. Då har du fått en rejäl yta på skålen och kan toppan den.

Till servering väljer du t ex de första rabarberna, rårörda hallon eller hjortron och så bakar du av ett knäckflarn så du kan peta i dig din pudding lite snyggt.

dessertflarngottgräddfilhallonhjortronnyår
0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Idag hyllar jag vin- och matvärldens fantastiska kvinnor med ett rungande HURRA!
Nästa inlägg
Hurra idag är det 3.14 då är det läge att bombastiskt fira Pi. Regeln är att äta runda godsaker!

Du borde verkligen prova det här också!

En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

2025/07/16

Några av mina sommarfavoriter!

2025/07/14

Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

2025/07/10

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

    2025/07/16
  • Några av mina sommarfavoriter!

    2025/07/14
  • Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

    2025/07/10
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!