Det har säkert inte undgått någon att jag gillar champagne. Men visst är det lite extra romantiskt med roséchampagne. Bubblor är alltid superhärligt men de rosafärgade gör liksom livet ännu lite mer kärleksfullt.
Visst är det även så att rosé champagne passar lite extra bra till mat också. Vissa klarar till och med ljust kött som kyckling och kalv. Här kommer några några tips på några flaskor som jag tycker är extra goda, snygga, bra och härliga!
Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut nr 74804 för 649kr – En krispig champagne med intensiv smak och doft av olika sorters röda bär med med grädde. Bubblorna och den rostade brödigheten mjukar av den höga krispiga syran.
Charles Heidsieck Rosé Réserve Nr 77426 för 569kr – En elegant champagne som har doft och smak av rosor, persika och jordgubbar. Jag hittar även en rondör av grädde och franska smöriga kanelkakor.
Gosset Grand Rosé Brut Nr 7405 för 499kr – En fin bubblig dryck med friska toner av röda äpplen, röda bär, mineralsälta, kex och en liten skön beska i form av rosa grapefrukt.
Bollinger Rosé Nr 7755 för 619kr – En matvänlig champagne ung och friskt med toner av röda bär som smultron samt röda äpplen, mineralitet kex och rostat bröd.
Comtes de Champagne Rosé 2007 Nr 97029 för 1.795 kr – Det finns några ynka flaskor kvar av detta fantastiska vin som fått vila i hela 10 år på sin jästfällning. Det är krämigt, härligt och komplext med fina toner av torkade rosor, röda bär
Louis Roederer Rosé 2013 Nr 77226 för 599kr – Roederer är en av mina favoritproducenter. Alltid bra grejor för en rimlig peng. Deras rosé bjuder på en balans mellan frisk fruktig syra och mogen frukt. Toner av smultron, örter, blodgrape och nougat.
Henriot Brut Rosé Nr 81422 för 579 kr – En balanserad och aromatisk dryck med smak och doft med inslag av hallon, jordgubbar, körsbär, blodgrape, mineral, smöriga kex och blommor.
Deutz Rosé Vintage 2014 Nr 95943 för 599 kr – En något ung champagne som bjuder på röda äpplen, plommon, nougat, rostat bröd och mineral men kanske behöver lite mer tid.