Jag vet inte om det här är en skröna eller om det stämmer. Men jag har hört att om man bakar maräng när solen skiner blir de frasiga, lätta och torra. Om man istället väljer att vispa ihop en marängsmet när det är fuktigt ute och regnar blir de sega och alldeles underbara. Jag är väldigt förtjust i när marängen blir just seg. Så på regniga dagar blir marängbakning en ypperlig sysselsättning. Här nedanför hittar ni dels länk till ett recept som jag är väldigt nöjd med. Ett pavlovatorn som jag jobbade fram till Edsbacka krog för ett par år sedan. Sedan får ni också ett recept på ros- och pistagesmakande maränger som är ljuvligt ljusrosa och går att använda till exempel till en lite lyxigare marängsviss.
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit
lite lite röd karamellfärg (smeten skall bara bli ljusrosa)
några tsk rosenvatten
En näve salta hackade pistagenötter
Gör så här:
Garnera med salta hackade pistagenötter och några matskedar stötta torkade rosenblad Gör marängen som vanligt dvs vispa äggvitor, socker, lite karamellfärg, rosenvatten och ättikssprit tills du har en fast äggsmet Om du är en hejare på marängsmet försöker du nu få marängerna att se ut som små hjärtan (men det är lika gott med runda). Garnera med nötter och rosenblad. In i ugnen i 100° i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ca 15 minuter innan du tar ut dem.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!