Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Din alldeles egna kalasgoda paté på mitt sätt

by Anette Rosvall 2021/08/30
written by Anette Rosvall 2021/08/30
Skriv ut receptet
macka, recept, kalas, paé, smörgås
8,9K

Att göra egen paté eller pastej är inte så svårt som det låter. Lite tid och lite kärlek är allt som behövs. Den som du ser på bilden kan bli din alldeles egna kalasgoda paté på mitt sätt. Jag skulle jämföra den med en lite matigare variant på leverpastej eller helt enkelt en lantpaté som kan serveras som förrätt, nattamat eller som smörgåspålägg.

Anettes paté

Det här behöver du:

200 g kycklinglever
100 g bacon i småbitar
2 vitlöksklyftor
250 g lammfärs
250 g fläskfärs
salt och peppar
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl crème fraiche
finhackad timjan
smör

 

Gör så här:

Börja med att fräsa köttet i en het stekpanna i omgångar så att det får yta och lite smak av smöret. Häll det pö om pö i en bunke och blanda ihop med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer timjan. Häll ner röran i smorda ugnsformar (detta räcker till en 1,5-litersform, men det går bra att göra patén i småformar också).

Ställ ner formen i ett vattenbad och låt gå i ugnen på 150 grader i ca 90 minuter. Låt patén svalna i press, alltså lägg tex ett mjölkpaket på ytan (ja, plast i mellan så klart) innan du serverar, så håller den formen bättre. Ät den på rågbröd med cumberlandsås och cornichongurkor.

egen matfrån grundenköttpaté
0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Maräng med smak av ros och pistage
Nästa inlägg
Boston baked beans – gott som attan!

Du borde verkligen prova det här också!

Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås...

2025/11/17

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!