Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Maräng med smak av ros och pistage

by Anette Rosvall 2021/08/29
written by Anette Rosvall 2021/08/29
611

Jag vet inte om det här är en skröna eller om det stämmer. Men jag har hört att om man bakar maräng när solen skiner blir de frasiga, lätta och torra. Om man istället väljer att vispa ihop en marängsmet när det är fuktigt ute och regnar blir de sega och alldeles underbara. Jag är väldigt förtjust i när marängen blir just seg. Så på regniga dagar blir marängbakning en ypperlig sysselsättning. Här nedanför hittar ni dels länk till ett recept som jag är väldigt nöjd med. Ett pavlovatorn som jag jobbade fram till Edsbacka krog för ett par år sedan. Sedan får ni också ett recept på ros- och pistagesmakande maränger som är ljuvligt ljusrosa och går att använda till exempel till en lite lyxigare marängsviss.

Pavlovatorn, halloncurd, gräddkräm & myntasirap

ros- och pistagemaränger

Det här behöver du:

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit
lite lite röd karamellfärg (smeten skall bara bli ljusrosa)
några tsk rosenvatten

En näve salta hackade pistagenötter

Gör så här:

Garnera med salta hackade pistagenötter och några matskedar stötta torkade rosenblad Gör marängen som vanligt dvs vispa äggvitor, socker, lite karamellfärg, rosenvatten och ättikssprit tills du har en fast äggsmet Om du är en hejare på marängsmet försöker du nu få marängerna att se ut som små hjärtan (men det är lika gott med runda). Garnera med nötter och rosenblad. In i ugnen i 100° i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ca 15 minuter innan du tar ut dem.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Fortsätt grilla för böfvelen
next post
Din alldeles egna kalasgoda paté på mitt sätt

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt