Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Chiken Tikka Sizlar

by Anette Rosvall 2020/04/22
written by Anette Rosvall 2020/04/22
Skriv ut receptet
19,8K

En indisk klassisker och en av mina favoriträtter i det Indiska köket är chicken tikka sizlar. Det finns de som tror att indisk mat är trixigt att laga men det är inte så svårt som man tror. Du kanske behöver köpa några extra kryddor men annars är det bara att köra.

Chiken Tikka Sizlar

Det här behöver du:

300 gram kyckling i munsbitar
Marinad
1 gul lök, riven
4 pressade vitlöksklyftor
4 tsk riven ingefära
0,5 dl pressad citron
1 msk malen korriander
1 msk malen spiskummin
1 smk garam masala
2 tsk salt

Grönsaksbädd
1 röd och 1 grön paprika paprika i strimlor
1 gul lök i klyftor
1 bit vitkål strimlad
salladskrydda

Sås
1 näve cashewnötter
0,5 gul lök
2 klyftor vitlök
0,5 dl youghurt
3 tsk socker
60 gram smör
3 nypor gurkmeja
1 tsk malen vitpeppar
1 citron, saften av
0,5 dl grädde
0,5 dl passerade tomater
0,5 - 1 msk ingefära (malen eller riven färsk)
0,5 - 1 msk malen koriander
0,5 - 1 msk garam masala
1 dl mjölk
0,5 msk tomatpuré

 

Gör så här:

Blanda ihop allt till marinaden och låt kycklingdelarna ligga där, helst över natten.

Sedan startar man med såsen. Mixa nötter, lök och vitlök tillsammans med yoghurt alla kryddor med olja tills det blir en slät massa. Häll ner röran i en kastrull och blanda med övriga ingredienser till såsen. Låt såsen puttra på på medelhög värme medan du väntar på att kycklingen ska bli klar.

Sätt ugnen på 250 grader och låt kycklingen grilla i cirka 15 minuter. Under tiden fräser du grönsakerna i en stekpanna, när de är klara så kryddar du dem med salladskrydda.

Servera kycklingen på grönsaksbädd och med basmatiris som du kokar enligt beskrivningen på förpackningen. Såsen serveras i en skål vid sidan om.

Smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Pot du crème au chocolate….
Nästa inlägg
Dumplings är gott

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt