Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Chiken Tikka Sizlar

by Anette Rosvall 2020/04/22
written by Anette Rosvall 2020/04/22
15,5K

En indisk klassisker och en av mina favoriträtter i det Indiska köket är chicken tikka sizlar. Det finns de som tror att indisk mat är trixigt att laga men det är inte så svårt som man tror. Du kanske behöver köpa några extra kryddor men annars är det bara att köra.

Chiken Tikka Sizlar

Det här behöver du:

300 gram kyckling i munsbitar
Marinad
1 gul lök, riven
4 pressade vitlöksklyftor
4 tsk riven ingefära
0,5 dl pressad citron
1 msk malen korriander
1 msk malen spiskummin
1 smk garam masala
2 tsk salt

Grönsaksbädd
1 röd och 1 grön paprika paprika i strimlor
1 gul lök i klyftor
1 bit vitkål strimlad
salladskrydda

Sås
1 näve cashewnötter
0,5 gul lök
2 klyftor vitlök
0,5 dl youghurt
3 tsk socker
60 gram smör
3 nypor gurkmeja
1 tsk malen vitpeppar
1 citron, saften av
0,5 dl grädde
0,5 dl passerade tomater
0,5 - 1 msk ingefära (malen eller riven färsk)
0,5 - 1 msk malen koriander
0,5 - 1 msk garam masala
1 dl mjölk
0,5 msk tomatpuré

 

Gör så här:

Blanda ihop allt till marinaden och låt kycklingdelarna ligga där, helst över natten.

Sedan startar man med såsen. Mixa nötter, lök och vitlök tillsammans med yoghurt alla kryddor med olja tills det blir en slät massa. Häll ner röran i en kastrull och blanda med övriga ingredienser till såsen. Låt såsen puttra på på medelhög värme medan du väntar på att kycklingen ska bli klar.

Sätt ugnen på 250 grader och låt kycklingen grilla i cirka 15 minuter. Under tiden fräser du grönsakerna i en stekpanna, när de är klara så kryddar du dem med salladskrydda.

Servera kycklingen på grönsaksbädd och med basmatiris som du kokar enligt beskrivningen på förpackningen. Såsen serveras i en skål vid sidan om.

Smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Pot du crème au chocolate….
next post
Dumplings är gott

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt