Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Dumplings är gott

by Anette Rosvall 2020/04/23
written by Anette Rosvall 2020/04/23
Skriv ut receptet
1,6K

Nu när många är hemma så kan det finnas tid till lite skön matlagning. Dumplings kanske tar lite tid med det är inte svårt. Så nu gör vi så att ni kavlar upp ärmarna och börja knåda!

Dumplings med fläskfyllning

Portioner: 2

Det här behöver du:

Deg (till cirka 10 st)
50 gram durumvete (knappt 1 dl)
50 gram vetemjöl special (knappt 1 dl)
0,6 dl kokande vatten
0,5 msk mirin

Fläskfärsfyllning
150 gram färs
1 st finfinhackad vitlöksklyfta
3 cm finfinhackad purjo
0,5 st finhackad röd chili
0,5 msk kinesisk soya
0,5 msk sesamolja
0,5 msk ostronsås
1 nypa salt
1 stjälk citrongräs

Gör så här:

Blanda mjölksorterna med en gaffel och rör sedan ner det kokheta vattnet samt en skvätt mirin. Knåda degen tills den inte är varm längre. Plasta in degen och lägg in den i kylen för att vila medan du gör fyllningen. 

Hacka allt som ska hackas och fräs sedan färs, vitlök och purjo. Banka citrongräset ordentligt och lägg det en stund i fyllningen för smaksättning.

Ta ut degen ur kylen och börja kavla ut den tunt. Ta ut rundlar med ett glas och kavla vidare så att degen blir jättetunn. Nu är det dags att fylla med ungefär en matsked fyllning... obs! ta bort citrongräset innan. Fortsätt att kavla rundlar och fylla dem, sätt ihop kanterna ordentligt.

Sedan är det dags att ångkoka de små knytena. Det gör du i cirka 7-10 minuter eller tills degen blivit genomskinlig och blank.
Servera dina dumplings med soya, chilisås eller någon annan god dippsås.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Chiken Tikka Sizlar
Nästa inlägg
Bubblor till fredagen

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt