Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Pot du crème au chocolate….

by Anette Rosvall 2020/04/22
written by Anette Rosvall 2020/04/22
Skriv ut receptet
pudding, recept, choklad, efterrätt, dessert
2,4K

När man tar första tuggan av den här himmelska desserten så önskar man att den aldrig tar slut. Det är en makalöst god blandning av kladdkaka, chokladpudding och chokladtryffel. Som liksom smälter i munnen. Det enda problemet är att man blir så okristligt mätt, för den är minst lika mäktig som den är god.

Pot du crème au chocolate

Det här behöver du:

Pot du crème au chocolate
Puddingen
6 äggulor
5 dl grädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk espressokaffe
1 dl kakao

Ganachen
1 dl grädde
100 gram mörk choklad
2 msk mörk sirap
1 dl muscovadosocker
4 msk nutella
2 msk smör

Gör så här:

Vispa ihop ingredienser till puddingen så det blir till en fluffig smet. Häll fluffsmeten i en ugnsform, som rymmer ungefär 1 liter. Ställ denna form i en större ugnsform. Häll på vatten i den stora formen, så att det täcker hälften av den mindre formen med chokladsmeten. Låt sedan ekipaget gå i 150-180 graders ugn i cirka 1 timme. När puddingen är klar så skall den vara brylépudding-dallrig ungefär. Ta ut formarna, häll av vattnet och låt puddingen stå och svalna innan du ställer in den i kylskåpet i minst 6 timmar eller över natten.

Efter kylskåpstiden skall du göra Chokladganachen häll alla ingredienser, utom 2 msk smör, i en kastrull och rör tills allt har smält och tjocknat, det skall småbubbla lite som lava om röran. Ta av kastrullen från värmen och rör ned de 2 msk smör, rör tills det har smält. Låt chokladganachen svalna lite innan du häller över den helt kalla puddingen. Nu måste du vänta lite till, för ganachen skall stelna i minst en timme Låt sedan hela härligheten stelna i rumstemperatur. Men sedan är det bara att servera den med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraichekräm (dvs 1 dl vispad grädde blandad med 1 dl creme fraiche, lite vanilj och en nypa socker).


1 comment 1 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rosé med vanligt folk
Nästa inlägg
Chiken Tikka Sizlar

Du borde verkligen prova det här också!

En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

2025/07/16

Några av mina sommarfavoriter!

2025/07/14

Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

2025/07/10

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

1 comment

Tess Mabon 2019/04/03 - 19:20

Den här låter himmelskt god – blir att testa en dag framöver.

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

    2025/07/16
  • Några av mina sommarfavoriter!

    2025/07/14
  • Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

    2025/07/10
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!