Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rosé med vanligt folk

by Anette Rosvall 2020/04/21
written by Anette Rosvall 2020/04/21
920

Det är klart att det är smidigt om ett vin beskrivs med adjektiv som är tydliga, gängse och vanligt förekommande. Det är ju därför vi som skriver om vin använder ungefär samma beskrivningar i våra artiklar. Men vinprovningarna blir så mycket roligare och absolut mycket mer intressanta när man har dem med folk som inte kör med det vanliga tugget. När man får höra att vinet smakar supergott men att kompisens första intryck har med svettiga bäbisfötter att göra.

En kväll för ett tag sedan provade jag ett gäng roséviner med mina vänner. De arbetar med helt andra saker än med vin och mat men är väldigt intresserade och dricker gärna vin. Jag hade tagit med mig ett gäng olika roséviner för att starta upp den kommande säsongen. Vi gjorde så här: Jag hällde upp vinerna i fyra olika glas. Vännerna sniffade, smakade och gurglade på fritt valt sätt. Sade vad de tyckte och efter det så presenterade jag vinet.

Vin nummer 1)
–”Oj! Vad mycket smak! Jag känner sån där sirap som man har på arabiska rätter…. ni vet sån där gjord på granatäpplen och som man häller över salladen. Starkt, jag trodde inte det här var ett rosévin!”

Vin nummer 2)
–”I love pink… och nu tänker jag säga något som jag aldrig tror en vinkännare skulle säga men min allra första tanke är små svettiga barnfötter… som sprungit runt i gräs och färska hallon…Jag gillar det här..” (snygg flaska också tillades när den kom fram på bordet)

Vin nummer 3)
–”Gott… kan man säga att ett vin bara är gott. Alltså det är inte krångligt på något vis utan det bara funkar helt enkelt. Jag skulle kunna säga att det är lite som ett par skönt slitna converse ungefär!”

Vin nr 1
Vin nr 2
Vin nr 3

Vin nummer 1)
Les Lauzeraies #2724 för 129kr kommer från regionen Tavel i Franska Rhône. Vinet är fullt av smak och har en kraftfull mörkt rosa färg. Det bjuder på toner av mogna hallon, granatäpple, röda körsbär och härliga färska örter. Det är ett mycket matvänligt rosévin som klarar både lättare och tyngre rätter. Jag serverar det gärna till en Sallad Nicoise.

Vin nummer 2)
Colle Reale Cerasuolo Rosé Nr 2242 för 89 kr – Ett ekologiskt rosévin från Abruzzo, druvorna odlas ekologiskt och vinet bjuder på fräsch smak av vattenmelon, hallon och röda vinbär.

Vin nummer 3)
Côté Mas Organic Rosé Nr 2282 89 kr har härligt somriga smaker av frukt med toner av vilda smultron och persika som balanseras med fräsch citronsyrlighet och örtighet.

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Concious consumption
Nästa inlägg
Pot du crème au chocolate….

Du borde verkligen prova det här också!

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Dags för kräftor, och alla goda tillbehör!

2023/09/01

Är det dags för sommarens sista aperol?

2023/08/26

Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

2023/08/19

Släng inte maten, utan ta hand om dina...

2023/08/15

Picklad pumpa och gnocchi i ljummen sallad

2023/08/09

Sesamstekta lax- och krabbollar med stingiga nudlar.

2023/07/14

Anettes bästa fisksoppa och så glöm regeln rött...

2023/07/12

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt