Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rosé med vanligt folk

by Anette Rosvall 2020/04/21
written by Anette Rosvall 2020/04/21
800

Det är klart att det är smidigt om ett vin beskrivs med adjektiv som är tydliga, gängse och vanligt förekommande. Det är ju därför vi som skriver om vin använder ungefär samma beskrivningar i våra artiklar. Men vinprovningarna blir så mycket roligare och absolut mycket mer intressanta när man har dem med folk som inte kör med det vanliga tugget. När man får höra att vinet smakar supergott men att kompisens första intryck har med svettiga bäbisfötter att göra.

En kväll för ett tag sedan provade jag ett gäng roséviner med mina vänner. De arbetar med helt andra saker än med vin och mat men är väldigt intresserade och dricker gärna vin. Jag hade tagit med mig ett gäng olika roséviner för att starta upp den kommande säsongen. Vi gjorde så här: Jag hällde upp vinerna i fyra olika glas. Vännerna sniffade, smakade och gurglade på fritt valt sätt. Sade vad de tyckte och efter det så presenterade jag vinet.

Vin nummer 1)
–”Oj! Vad mycket smak! Jag känner sån där sirap som man har på arabiska rätter…. ni vet sån där gjord på granatäpplen och som man häller över salladen. Starkt, jag trodde inte det här var ett rosévin!”

Vin nummer 2)
–”I love pink… och nu tänker jag säga något som jag aldrig tror en vinkännare skulle säga men min allra första tanke är små svettiga barnfötter… som sprungit runt i gräs och färska hallon…Jag gillar det här..” (snygg flaska också tillades när den kom fram på bordet)

Vin nummer 3)
–”Gott… kan man säga att ett vin bara är gott. Alltså det är inte krångligt på något vis utan det bara funkar helt enkelt. Jag skulle kunna säga att det är lite som ett par skönt slitna converse ungefär!”

  • Vin nr 1
  • Vin nr 2
  • Vin nr 3

Vin nummer 1)
Les Lauzeraies #2724 för 129kr kommer från regionen Tavel i Franska Rhône. Vinet är fullt av smak och har en kraftfull mörkt rosa färg. Det bjuder på toner av mogna hallon, granatäpple, röda körsbär och härliga färska örter. Det är ett mycket matvänligt rosévin som klarar både lättare och tyngre rätter. Jag serverar det gärna till en Sallad Nicoise.

Vin nummer 2)
Colle Reale Cerasuolo Rosé Nr 2242 för 89 kr – Ett ekologiskt rosévin från Abruzzo, druvorna odlas ekologiskt och vinet bjuder på fräsch smak av vattenmelon, hallon och röda vinbär.

Vin nummer 3)
Côté Mas Organic Rosé Nr 2282 89 kr har härligt somriga smaker av frukt med toner av vilda smultron och persika som balanseras med fräsch citronsyrlighet och örtighet.

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Concious consumption
next post
Pot du crème au chocolate….

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

2023/01/27

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Amarone + Janssons frestelse = sant!

2022/12/19

Goda drycker till advent och julbord.

2022/12/10

Kunskap marinerad av portvin, Afternoon Tea och mycket...

2022/12/09

Missa inte det vilda julbordet på Fjäderholmarna!

2022/12/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt