Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Mat på planka, plåt och ugnsform – plankstek till exempel

by Anette Rosvall 2025/04/11
written by Anette Rosvall 2025/04/11
Skriv ut receptet
736

I fredags till exempel fick jag plankstek med gratinerad pommes duchesse, bearnaisesås samt sparris och tomathalva. Jesus i min lilla låda vad gott det var. Du hittar recept på två varianter här nedanför. En med kött och en annan med korv. Men så vill jag att du tänker på att det finns andra saker man kan servera mat på. Här hittar du mina recept på mat på planka, plåt och ugnsform.

Har du kokt potatis, lite lök, några tomater samt rester av ost i kylen? Då kan du skratta dig lycklig för då kan du göra en supergoda och enkel resträtt på en ugnsplåt, eller så gör du gratängen med två såser.

Den fjärde bilden visar en läcker plockbricka där du får recept på den traditionella tyska salta kringlan pretzels samt den brittiska godsaken Pigs-in-blanket eller närmare bestämt pinnbröd som lindas runt en liten ölkorv. Dessutom hittar du några goda dippsåser som också passar som handen i handsken till en snack-board! Så vad väljer du mat på planka, plåt eller ugnsform?

Korvplanka
Smashad potatis! Plåtmat ett bra sätt att ta vara på rester
Plockbricka med smått och gott
Fiskgratäng med två såser

Plankstek med pommes duchesse, bearnaise och tomathalva

Portioner: 2

Det här behöver du:

2 stycken plankor

Pommes Duchesse
500 gram mjölig potatis
1 äggula
50 gram smör
salt och svartpeppar

Tillbehör
1 tomat
250 gram grön sparris
Bearnaisesås

2 skivor ryggbiff eller oxfilé

Gör så här:

Börja med att skala och dela potatisen och koka den riktigt mjuk i väl saltat vatten. Häll av vattnet och gör en puré med smör och äggulor, smaka av med salt och svartpeppar och ställ åt sidan. Koka även sparrisen.

Gör bearnaisen enligt receptet och ställ även den åt sidan ett tag. Skär tomaten i halvor och lägg dem på plankan, salta och peppra.Spritsa ditt mos i snygga rosetter och sätt ugnen på grill. Gratinera tills du får vacker färg på moset

Under tiden grillar eller steker du ditt kött tills det är som du vill ha det. Lägg det på plankan, servera med sparris och bearnaisesås.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vi börjar närma oss påsk…så här kommer några goda sillrätter till dig
Nästa inlägg
Fira påsk med lamm eller fågel

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!