Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Sommartiden är här så fram med grillen!

by Anette Rosvall 2025/04/02
written by Anette Rosvall 2025/04/02
225

I helgen ställde vi fram klockan en timme. Det bästa sättet att minnas vad som gäller är att samtidigt ställa fram grillen. Min står i och för sig framme året om, men jag brukar flytta fram den några cm på altanen för saken skull. Kanske var du en ordentlig typ som rengjorde din grill redan i höstas. Men om du är mer lagd som jag så går det finfint att skrubba den nu på våren. Här kommer mina bästa tips på hur du rengör din grill…

Du behöver:– Bikarbonat – Varmt vatten – Diskborste eller stålborste – Sprayflaska eller skål – Ättika eller citronsaft för extra kraft. Så här gör du: 1 -Ta bort gallret och borsta bort lösa matrester. 2. Strö bikarbonat direkt på gallret och skrubba med en fuktig borste, eller så blandar du en pasta av bikarbonat och lite vatten, smeta ut den på gallret och låt det verka i cirka 15 minuter (längre om ditt galler är riktigt geggigt) Skrubba sedan bort alltsammans med borste eller skrubbsvamp. Skölj med varmt vatten. Om du behöver lite extra tryck i rengöringen kan du gärna spraya ättika på bikarbonat-krämen så det börjar bubbla. Skrubba rent och till sist torkar du och oljar in gallret lätt för att undvika rost.

Sedan är det bara tilll att grilla! Det finns ju så mycket gott att slänga på gallret… Vad sägs om hamburgare, kyckling, en sherrymarinerad högrev eller persikor?

Hel grillad kyckling på grillen
Sherrymarinerad,, grillad högrev
Grillade aprikoser och persikor
0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vad dricker vi i april? Rose så klart!
Nästa inlägg
Jag hittade Lucky Hugo Tonic!

Du borde verkligen prova det här också!

En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

2025/07/16

Några av mina sommarfavoriter!

2025/07/14

Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

2025/07/10

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

    2025/07/16
  • Några av mina sommarfavoriter!

    2025/07/14
  • Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

    2025/07/10
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!