När jag lyxar till det och köper hummer så brukar jag vara noga med att använda varenda liten bit av det röda skaldjuret. Köttet blir en sallad eller en pasta och skalet blir en fond som blir en underbar grund till soppa. På bilden ser ni en tjusig sallad som jag fick på en ölprovning med Spendrup. Smakerna satt såklart som en smäck. Här under hittar du några härliga pastarätter med hummer. Receptet bjuder på en fyllig, smakrik hummersoppa och självklart hittar du några dryckestips som också fungerar fint till maten.
2 stycken hela hummrar
1 gul lök, fint hackad
2 klyftor vitlök, fint hackade
2 morötter hackade i bitar
4 msk smör
4 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 liter vatten
4 msk hummerfond
4 msk konjak
1,5 krm cayennepeppar
3 dl grädde
salt och vitpeppar
Servera med liten sallad på smörstekt bröd
Hummerköttet i bitar
4 msk majonnäs
2 msk hackad gräslök
1 nypa cayennepeppar
lite rivet skal från citron
salt och svartpeppar
Garnera med några kvistar kvistar dill
Gör så här:
Om du använder fryst hummer så tina dem först. Skala sedan dina skaldjur och lägg köttet i en skål och förvara detta kallt under tiden du gör soppan.
Fräs skal, lök och grönsaker i en kastrull tills det doftar gott. Låt även tomatpurén fräsa med en stund. Häll sedan i konjak, vin, vatten och fond. Sjud i cirka 15-20 minuter och sila sedan av skal och grönsaker. Koka ner soppan till hälften och tillsätt sedan grädden, låt koka upp snabbt och smaka sedan av med salt och vitpeppar.
Gör en liten sallad på alla ingredienser smörstek bröd och lägg upp en liten klick sallad på varje brödskiva. Dekorera med en liten dillkvist.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!