Rödbetor, rödlök och getost under frasig smördeg, kryddad med timjan och honung. Jag lagade denna goda förrätt häromdagen när jag träffade mina Vininnor (alltså vänner med samma intresse som jag har mao vin och mat) Det blev gott, det blev ljuvligt och passade vinet jag hade med mig som en rackarns smäck. Vill du prova att göra denna smarriga ”paj” så hittar du receptet här under. Jag hade raffsat fram ett vin från min vinkällare. En vansinnigt god Pinot från 2012, från producenten Ponzi i Williamette Valley USA. Det matchade jordigheten och fruktsötman i de bakade betorna och örtigheten från timjan. Syran i vinet balanserade den frasiga smördegen och ja det var himmelskt. Just det vinet finns tyvärr inte att få tag på längre men någon av dessa pavor passar alldeles utmärkt till också. Prova vettja!
Rödbetor, rödlök och getost under frasig smördeg.
601
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/