Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Du vet väl att jordgubbar passar finfint i sallader också?

by Anette Rosvall 2024/06/04
written by Anette Rosvall 2024/06/04
Skriv ut receptet
862

Ja visst är jordgubbar supersmarrigt på tårta, pannkaka och diverse sötsaker. Men jösses vad de svenska lite syrliga passar fint till mat också. Att blanda dem med primörer i en smarrig sallad med grillad kyckling. Du hittar ett bra recept på hur du grillar kyckling på grillen här.

Du kan också ge dem sällskap med rabarber i en variant på taco med friterad avocado. Det fungerar också finfint tillsammans med små körsbärstomater och chili i en het lite förrätt. Du måste prova för när du stoppar det här i munnen då vet du att du lever!

Burrata med jordgubbar eller hallon och chili
Friterad avocado med rabarber- och jordgubbssalsa

Kycklingsallad med jordgubbar och senapsdressing

Det här behöver du:

cirka 100 gram babyspenat
cirka 15 körsbärstomater, delade
1 avokado i bitar
50 gram champinjoner, hyvlade i tunna skivor
1 grillad kyckling, delad i bitar (recept hittar du här)
150 gram jordgubbar, i bitar
1 näve goda oliver
1 liten rödlök, i tunna skivor

Dijondressing
2 msk dijonsenap
1 msk honung
0,5 dl olivolja
0,25 dl balsamvinäger
1 nypa italiensk salladskrydda
salt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen, smaka av och när du är nöjd med smaken så låter du den stå och dra tills det är dags för servering.

Salladen blandar du ihop i en skål eller ett fat och serverar helt enkelt med dressingen och kanske ett gott rosévin.

sommarmat
0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fylld hasselbackspotatis en riktig godbit
Nästa inlägg
Jag väljer märkta räkor – titta efter MSC och ASC.

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!