Sjävklart väljer jag de söta, små körsbärstomaterna – vill allra helst ha de svenska nu när säsongen är den bästa. Sedan blandar jag försiktigt ner de söta men känsliga hallonen, vänder även ner den fint hackade röda chilin samt rödlök och en mogen nektarin i en skål. Sedan droppar jag generöst med en riktigt bra balsamvinäger och en gräsig olivolja över alltsammans och blandar runt alltsammans försiktigt med fingrarna. Smaka av med salt och nyriven svartpeppar slicka av fingrarna så du känner att balansen är rätt. Lägg nu den mjuka lite dallriga osten i mitten på ett serveringsfat och ös över den röda salladen. Strö till sist basilika över hela härligheten. Ge din älskling en gaffel och ät från samma fat. I glaset häller du antingen Lambrusco – ett rött bubbligt vin eller en välproducerad Prosecco.
Burrata med röd och stingig sallad säger ping till smaklökarna.
1,5K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg