Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Burrata med röd och stingig sallad säger ping till smaklökarna.

by Anette Rosvall 2022/06/14
written by Anette Rosvall 2022/06/14
Skriv ut receptet
2,K

Sjävklart väljer jag de söta, små körsbärstomaterna – vill allra helst ha de svenska nu när säsongen är den bästa. Sedan blandar jag försiktigt ner de söta men känsliga hallonen, vänder även ner den fint hackade röda chilin samt rödlök och en mogen nektarin i en skål. Sedan droppar jag generöst med en riktigt bra balsamvinäger och en gräsig olivolja över alltsammans och blandar runt alltsammans försiktigt med fingrarna. Smaka av med salt och nyriven svartpeppar slicka av fingrarna så du känner att balansen är rätt. Lägg nu den mjuka lite dallriga osten i mitten på ett serveringsfat och ös över den röda salladen. Strö till sist basilika över hela härligheten. Ge din älskling en gaffel och ät från samma fat. I glaset häller du antingen Lambrusco – ett rött bubbligt vin eller en välproducerad Prosecco.

Lambrusco del Fondatore #91140
Sutto ProseccoExtra Dry #77589

Burrata med salsa på hallon, körsbärstomater och chili

Portioner: 2

Det här behöver du:

En burrata
6 msk färska hallon
6 körsbärstomater delade på hälften
en halv röd chilifrukt, fint hackad
2 msk balsamvinäger
några blad basilika, fint hackade
flingsalt och svartpeppar

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Grillad, fylld & uppbunden lax
Nästa inlägg
Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!