Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

by Anette Rosvall 2022/06/16
written by Anette Rosvall 2022/06/16
Skriv ut receptet
5,8K

Jag gillar verkligen mackor! Skull kunna leva på dem, när det dessutom finns så många varianter så kan jag aldrig tröttna. Bookmaker Toast till exempel är en väldigt smakfull rest. Du får också poäng i himmelen för det är ju hållbart som sjutton att göra här godingen när man har kvar smarriga köttrester från gårdagens grillfest. Så passa på att göra den en dag när det du har kvar av det du smaskade på kvällen innan. Men du snåla inte med tillbehören och framförallt inte på smöret eller pepparroten.

ÄT och NJUT!

Bookmaker Toast

Det här behöver du:

Det här behöver du per person
Några salladsblad
en rejäl näve riven pepparrot
en äggula
grönsaker enligt tycke och smak (jag gillar att ha rödlöksringar och tomater på min toast)
En smörstekt surdegsbröd
ca 150-200 gram grillad entrecote eller ryggbiff
salt och peppar
en rejäl klick CVD mao Creme fraiche med vinäger och dijonsenap

 

Gör så här:

Gör så här:

Tag fram köttet så att det är rumstempererat när du grillar / steker det. Gör i ordning alla grönsaker, riv din pepparrot och dela upp ägget så att du bara har en rå äggula och lägg allt i små fina skåla. Rör din CVD ( 3 rågade msk creme fraiche, 1 msk vitvinsvinäger och 3 tsk dijonsenap, eventuellt lite citronsaft och du har en citron till hands. Rör ihop salta och peppra och ställ åt sidan ett tag så att smakerna går ihop)

Så nu är det dags att steka eller grilla ditt kött. Jag gillar att mitt är nästan rått, men du steker/grillar så klart ditt så mycket du vill. När köttet är klart låter du det vila ett tag. I med ytterligare en liten klick smör och stek din brödskiva. Stäng av spisen och lägg upp din brödskiva på en snygg tallrik. På med CVD-såsen, en rejäl klick, inte snåla! Sedan ett salladsblad, skiva upp ditt kött i lagom munsbitar och sedan lägger du resten av ingredienserna på. Toppa med riven pepparrot och en äggula, salta och peppar från kvarnen.

#Blogg100äggulaBookmaker toastdag 94grillatköttpepparrotsmörgåstoast
0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Burrata med röd och stingig sallad säger ping till smaklökarna.
Nästa inlägg
Picknick i park – tips på vad du kan äta hittar du här.

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!