Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

by Anette Rosvall 2022/06/16
written by Anette Rosvall 2022/06/16
3,3K

Jag gillar verkligen mackor! Skull kunna leva på dem, när det dessutom finns så många varianter så kan jag aldrig tröttna. Bookmaker Toast till exempel är en väldigt smakfull rest. Du får också poäng i himmelen för det är ju hållbart som sjutton att göra här godingen när man har kvar smarriga köttrester från gårdagens grillfest. Så passa på att göra den en dag när det du har kvar av det du smaskade på kvällen innan. Men du snåla inte med tillbehören och framförallt inte på smöret eller pepparroten.

ÄT och NJUT!

Bookmaker Toast

Det här behöver du:

Det här behöver du per person
Några salladsblad
en rejäl näve riven pepparrot
en äggula
grönsaker enligt tycke och smak (jag gillar att ha rödlöksringar och tomater på min toast)
En smörstekt surdegsbröd
ca 150-200 gram grillad entrecote eller ryggbiff
salt och peppar
en rejäl klick CVD mao Creme fraiche med vinäger och dijonsenap

 

Gör så här:

Gör så här:

Tag fram köttet så att det är rumstempererat när du grillar / steker det. Gör i ordning alla grönsaker, riv din pepparrot och dela upp ägget så att du bara har en rå äggula och lägg allt i små fina skåla. Rör din CVD ( 3 rågade msk creme fraiche, 1 msk vitvinsvinäger och 3 tsk dijonsenap, eventuellt lite citronsaft och du har en citron till hands. Rör ihop salta och peppra och ställ åt sidan ett tag så att smakerna går ihop)

Så nu är det dags att steka eller grilla ditt kött. Jag gillar att mitt är nästan rått, men du steker/grillar så klart ditt så mycket du vill. När köttet är klart låter du det vila ett tag. I med ytterligare en liten klick smör och stek din brödskiva. Stäng av spisen och lägg upp din brödskiva på en snygg tallrik. På med CVD-såsen, en rejäl klick, inte snåla! Sedan ett salladsblad, skiva upp ditt kött i lagom munsbitar och sedan lägger du resten av ingredienserna på. Toppa med riven pepparrot och en äggula, salta och peppar från kvarnen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

#Blogg100äggulaBookmaker toastdag 94grillatköttpepparrotsmörgåstoast
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Burrata med röd och stingig sallad säger ping till smaklökarna.
next post
Picknick i park – tips på vad du kan äta hittar du här.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt