När man är i Italien så är hittar man fociaccia i nästan varje hörn. Ett fluffigt bröd som toppas med allt ifrån tomater och basilika till aubergine och sardiner. Passar utmärkt till kalas och bufféer. Kikar man på historien så sägs det vara urgammalt med rötter i antikens Grekland. Att baka focaccia känns sensuellt, degen är smidig och du måste liksom pressa ner fingrarna i den fluffiga degen med väl inoljade händer. Sedan toppar du ditt bröd med det man gillar, kikar du på instagram så hittar du fantastiska skapelser. Men testa att prova soltorkade tomater och basilika, tunna skivor av inlagd aubergine, lök och potatis, flingsalt, örter och kantareller, gremolata eller varför inte getost och oliver. Eller så gör du den sötare med aprikoser och färskost. Ja möjligheterna är oändliga varför inte prova själv! Du hittar receptet här plus lite annat smått och gott du kan använda till toppingen.
Focaccia – ett historiskt och sensoriskt bröd!
217
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/