Jag tror att jag har skrivit detta minst 100 gånger. Men JESUS vad med tomater vi har haft i trädgården i år. Vi har ätit från buskarna, haft dem skivade på smörgåsen, gjort goda sallader. Kokat tomatpure, tomatkross, vi har bakad dem långsamt och dessutom vackat och frusit in till senare. Med de allra sista gjorde jag marmelad häromdagen. En röd, med saffran som jag tycker är supersmaskig till julens ostbricka. Men så hade jag ett gäng gröna tomater också och funderade på om det inte skulle vara gott att göra en lite syrligare marmelad på dem.
Jag frågade min kompis Malin som driver hemsidan MatMalin om råd och hon gav mig ett finfint recept. Jag gjorde om det en smula så min variant på den här sötsyrliga goda marmeladen som passar både på frukostmackan och till ostbrickan hittar du här nedanför. Men självklart bjuder jag även på min röda, ja den med saffran som jag pratade om tidigare.