Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pot du crème au chocolate….

by Anette Rosvall 2020/04/22
written by Anette Rosvall 2020/04/22
pudding, recept, choklad, efterrätt, dessert

När man tar första tuggan av den här himmelska desserten så önskar man att den aldrig tar slut. Det är en makalöst god blandning av kladdkaka, chokladpudding och chokladtryffel. Som liksom smälter i munnen. Det enda problemet är att man blir så okristligt mätt, för den är minst lika mäktig som den är god.

Pot du crème au chocolate

Det här behöver du:

Pot du crème au chocolate
Puddingen
6 äggulor
5 dl grädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk espressokaffe
1 dl kakao

Ganachen
1 dl grädde
100 gram mörk choklad
2 msk mörk sirap
1 dl muscovadosocker
4 msk nutella
2 msk smör

Gör så här:

Vispa ihop ingredienser till puddingen så det blir till en fluffig smet. Häll fluffsmeten i en ugnsform, som rymmer ungefär 1 liter. Ställ denna form i en större ugnsform. Häll på vatten i den stora formen, så att det täcker hälften av den mindre formen med chokladsmeten. Låt sedan ekipaget gå i 150-180 graders ugn i cirka 1 timme. När puddingen är klar så skall den vara brylépudding-dallrig ungefär. Ta ut formarna, häll av vattnet och låt puddingen stå och svalna innan du ställer in den i kylskåpet i minst 6 timmar eller över natten.

Efter kylskåpstiden skall du göra Chokladganachen häll alla ingredienser, utom 2 msk smör, i en kastrull och rör tills allt har smält och tjocknat, det skall småbubbla lite som lava om röran. Ta av kastrullen från värmen och rör ned de 2 msk smör, rör tills det har smält. Låt chokladganachen svalna lite innan du häller över den helt kalla puddingen. Nu måste du vänta lite till, för ganachen skall stelna i minst en timme Låt sedan hela härligheten stelna i rumstemperatur. Men sedan är det bara att servera den med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraichekräm (dvs 1 dl vispad grädde blandad med 1 dl creme fraiche, lite vanilj och en nypa socker).

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/


1 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Rosé med vanligt folk
next post
Chiken Tikka Sizlar

You may also like

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Det finns så mycket gott att upptäcka har...

2022/05/10

Vegobiffar av zuccini

2022/05/09

Vårkyckling med tillbehör

2022/05/06

Middagstips till helgerna – grillad tonfisk med slöbakad...

2022/05/04

1 comment

Tess Mabon 2019/04/03 - 19:20

Den här låter himmelskt god – blir att testa en dag framöver.

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/20
  • Red velvet cake eller röd sammets kaka, är tung, spektakulärt färgglad, god och saftig.

    2022/05/18
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

    2022/05/15
  • Blev sugen på carbonara.

    2022/05/11

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11
  • Romglazad stuffad kyckling med gul rispilaff samt fruktig rom- och currysås!

    2022/01/05

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt