Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pot du crème au chocolate….

by Anette Rosvall 2020/04/22
written by Anette Rosvall 2020/04/22
Skriv ut receptet
pudding, recept, choklad, efterrätt, dessert
1,6K

När man tar första tuggan av den här himmelska desserten så önskar man att den aldrig tar slut. Det är en makalöst god blandning av kladdkaka, chokladpudding och chokladtryffel. Som liksom smälter i munnen. Det enda problemet är att man blir så okristligt mätt, för den är minst lika mäktig som den är god.

Pot du crème au chocolate

Det här behöver du:

Pot du crème au chocolate
Puddingen
6 äggulor
5 dl grädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk espressokaffe
1 dl kakao

Ganachen
1 dl grädde
100 gram mörk choklad
2 msk mörk sirap
1 dl muscovadosocker
4 msk nutella
2 msk smör

Gör så här:

Vispa ihop ingredienser till puddingen så det blir till en fluffig smet. Häll fluffsmeten i en ugnsform, som rymmer ungefär 1 liter. Ställ denna form i en större ugnsform. Häll på vatten i den stora formen, så att det täcker hälften av den mindre formen med chokladsmeten. Låt sedan ekipaget gå i 150-180 graders ugn i cirka 1 timme. När puddingen är klar så skall den vara brylépudding-dallrig ungefär. Ta ut formarna, häll av vattnet och låt puddingen stå och svalna innan du ställer in den i kylskåpet i minst 6 timmar eller över natten.

Efter kylskåpstiden skall du göra Chokladganachen häll alla ingredienser, utom 2 msk smör, i en kastrull och rör tills allt har smält och tjocknat, det skall småbubbla lite som lava om röran. Ta av kastrullen från värmen och rör ned de 2 msk smör, rör tills det har smält. Låt chokladganachen svalna lite innan du häller över den helt kalla puddingen. Nu måste du vänta lite till, för ganachen skall stelna i minst en timme Låt sedan hela härligheten stelna i rumstemperatur. Men sedan är det bara att servera den med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraichekräm (dvs 1 dl vispad grädde blandad med 1 dl creme fraiche, lite vanilj och en nypa socker).

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/


1 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rosé med vanligt folk
Nästa inlägg
Chiken Tikka Sizlar

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

1 comment

Tess Mabon 2019/04/03 - 19:20

Den här låter himmelskt god – blir att testa en dag framöver.

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt