Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rödbetor i kakan till fruntimmer nr 7

by Anette Rosvall 2020/07/24
written by Anette Rosvall 2020/07/24
Skriv ut receptet
2,8K

Döm inte hunden efter håret, Det är insidan som räknas och Don´t judge a book by it´s cover. Den här kakan ser ut som vilken chokladkaka som helst på utsidan, men när man skär i den så är den alldeles mörkrosa och vacker. Den publicerades för ett par år sedan i min söta bok Afternoon Tea och det bästa från Storbritannien. Nu får du receptet här så att fruntimmer nummer 7 kan firas också!

Det är en supergod kaka som är lika perfekt på ett kalas som till en vanligt vardagsfika. Den går lätt att göra, den håller sig också saftig en bra stund. Så här gör du:

Choklad & rödbetskaka

Portioner: 8-10

Det här behöver du:

100 gram smör (rumstempererat)
2,5 dl mörkt muskovadosocker
4 ägg
150 gram mörka chokladknappar
(eller lika mycket finhackad choklad)
225 gram rivna kokta rödbetor
2 dl creme fraiche
1 tsk bikaronat (siktat)
2,5 dl vetemjöl (siktat)

Choladganache
200 gram choklad (så mörk som du vill ha den)
2 dl vispgrädde
1 msk smör

Gör så här:

Börja med att smörja en 20 cm springform och lägg gärna ett smörpapper i botten, då blir det lättare att få bort kakan från formen när den är färdig. Sätt sedan ugnen på 170 grader.
Vispa smör och muskovadosocker fluffigt tills det har blivit lite ljusare i färgen. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt att vispa ordentligt. Forstätt med choklad, creme fraiche och rivna rödbetor och blanda ordentligt. Till sist vänder du ned det siktade mjölet och bikarbonaten i smeten och blandar bara precis så mycket så att allt är väl blandat.
Häll ner smeten i bakformen och låt kakan gå i ugnen i cirka minuter eller tills din kaksticka är torr när du pickar kakan. Ta ut kakan och låt den svalna helt innan du brer över chokladganachen. Servera kakan med en klick vispad creme fraiche som du smaksätter med en nypa socker.

Så här gör du din chokladganache: Finhacka chokladen och häll ner den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över, rör nu med en spatel eller slev ordentligt så att all choklad smälter och du inte har några klumpar kvar. Till sist rör du ner smöret för att du skall få en fin glans på ganachen . Bred den över den svalnade tårtan direkt så att den inte stelnar.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rom + bananer = kärlek till fruntimmer nr 6
Nästa inlägg
Man får inte glömma Jakob!

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt