Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rom + bananer = kärlek till fruntimmer nr 6

by Anette Rosvall 2020/07/23
written by Anette Rosvall 2020/07/23
2,4K

Bananer de små rackarna har en tendens att mogna så fort du vänder ryggen till och så står du där med ett gäng alldeles för mjuka, bruna bananer. Förut blev du kanske irriterad men när du har smakat den här kakan så kommer du istället vänta ut dem…

Fruntimmer nummer 6 bjuder jag gärna på en banana split cheesecake, hon kommer att bli jätteglad jag lovar!

Romdoftande Banana split cheesecake

Det här behöver du:

Botten
100 gram smält smör
15 stycken digestivekex
3 msk kakao
en skvätt Rhum de Liquor

Fyllning
450 gram Creme Cheese typ Philadelfiaost
3 väldigt mogna bananer, mosade
4 msk grädde
2 msk majzena
4 ägg
o,5 dl strösocker

Topping
100 gram mörk choklad
4 msk Diplomatico rhum liquor
2 msk grädde

Servera med
maränger
vispad grädde
bananskivor
rostade mandelspån
röda körsbär

 

Gör så här:

Blanda det smälta smöret med kakao, liquor och digestivekex till en massa som du trycker ut över botten i en springform (20 cm i diameter). Ställ bottnen i kylen medan du fixar resten.

Mixa bananerna och crème cheese slätt till fyllningen, vispa sedan ägg och socker pösigt och blanda ihop alla ingredienser utan att få ner så mycket luft i smeten.

Till toppingen hackar du chokladen fint och lägg den sedan i en skål. Värm rom och grädde och häll sedan den varma vätskan över chokladen rör tills den smälter, ställ åt sidan i rumstemperatur.

Låt nu bottnen gå i ugnen 175 grader i cirka 10 minuter. Tag ut, och bred smeten över och grädde igen i drygt 30 minuter. Låt svalna. Vispa grädden till toppingen och lägg den i en spritspåse med stjärntyll. När kakan är helt sval så spritsar du puffar av grädde, sätter ett rött bär i varje gräddpuff. Rippla över chokladen och strö till sist över mandelspånen och bananskivorna. Servera kall eller rumstempererad till kaffe eller ett glas Diplomatico rhum liquor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
rostad salt mandelpaj till fruntimmer nr 5
next post
Rödbetor i kakan till fruntimmer nr 7

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt