Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rödbetor i kakan till fruntimmer nr 7

by Anette Rosvall 2020/07/24
written by Anette Rosvall 2020/07/24
2,5K

Döm inte hunden efter håret, Det är insidan som räknas och Don´t judge a book by it´s cover. Den här kakan ser ut som vilken chokladkaka som helst på utsidan, men när man skär i den så är den alldeles mörkrosa och vacker. Den publicerades för ett par år sedan i min söta bok Afternoon Tea och det bästa från Storbritannien. Nu får du receptet här så att fruntimmer nummer 7 kan firas också!

Det är en supergod kaka som är lika perfekt på ett kalas som till en vanligt vardagsfika. Den går lätt att göra, den håller sig också saftig en bra stund. Så här gör du:

Choklad & rödbetskaka

Portioner: 8-10

Det här behöver du:

100 gram smör (rumstempererat)
2,5 dl mörkt muskovadosocker
4 ägg
150 gram mörka chokladknappar
(eller lika mycket finhackad choklad)
225 gram rivna kokta rödbetor
2 dl creme fraiche
1 tsk bikaronat (siktat)
2,5 dl vetemjöl (siktat)

Choladganache
200 gram choklad (så mörk som du vill ha den)
2 dl vispgrädde
1 msk smör

Gör så här:

Börja med att smörja en 20 cm springform och lägg gärna ett smörpapper i botten, då blir det lättare att få bort kakan från formen när den är färdig. Sätt sedan ugnen på 170 grader.
Vispa smör och muskovadosocker fluffigt tills det har blivit lite ljusare i färgen. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt att vispa ordentligt. Forstätt med choklad, creme fraiche och rivna rödbetor och blanda ordentligt. Till sist vänder du ned det siktade mjölet och bikarbonaten i smeten och blandar bara precis så mycket så att allt är väl blandat.
Häll ner smeten i bakformen och låt kakan gå i ugnen i cirka minuter eller tills din kaksticka är torr när du pickar kakan. Ta ut kakan och låt den svalna helt innan du brer över chokladganachen. Servera kakan med en klick vispad creme fraiche som du smaksätter med en nypa socker.

Så här gör du din chokladganache: Finhacka chokladen och häll ner den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över, rör nu med en spatel eller slev ordentligt så att all choklad smälter och du inte har några klumpar kvar. Till sist rör du ner smöret för att du skall få en fin glans på ganachen . Bred den över den svalnade tårtan direkt så att den inte stelnar.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Rom + bananer = kärlek till fruntimmer nr 6
next post
Man får inte glömma Jakob!

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt