Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Råbiff på kalv med krisp, riven parmesan och dijonnaise är något av det godaste jag vet

by Anette Rosvall 2021/02/03
written by Anette Rosvall 2021/02/03

Det här är min variant på råbiff. Jag serverar den med fräscha och krispiga grönsaker samt en dijonnaise och surdegscrunch. Det är ett riktigt vinvänligt fredagsmys på hög nivå som du förbereder ett par dagar i förväg. De lätta men tydliga smakerna sitter som en smäck till ett glas med hög syra. Det behövs för att kunna skära igenom fettet i både ost, majonäs och kött. Jag skulle till exempel välja champagne en matvänlig rosé, eller en mjuk och fruktdriven pinot noir tipselisps hittar du här nedanför.

  • Louis RoedererRosé #77226
  • Diebolt-ValloisPrestige Brut #7723
  • Logan WeemalaPinot Noir #92856

Råbiff på kalv med krisp, riven parmesan och dijonnaise

Det här behöver du:

600 gram kalvfile, frusen
krutonger av smörstekt surdegsbröd
smör
festkapris
gemsallad
picklad silverlök
fint riven parmesanost
cornichoner
2 stycken stora champinjoner

dijonnaise:
1 ägg
3 msk grov dijonsenap
1 msk sherryvinäger
2 ½ dl neutral olja
2 krm salt

Gör så här:

Till den här rätten är det bra att frysa kalvfilén så börja minst två dagar i förväg.

Du kan göra din Dijonaise i förväg också, den mår bara bra av att få stå till sig lite grand. Blanda ägg, senap och vinäger, mixa och häll sedan medan du mixar oljan i en försiktig stråle tills du har en tjock majonäs. Smaksätt med salt, vitpeppar och eventuellt lite citronsaft för syran skull.

30 minuter innan servering tar du du fram ditt frusna kött. Hackar det i små, små bitar. Dessutom behöver du skölja och rensa dina grönsaker. Lägg sedan ut grönsakerna lite slarvigt på fyra tallrikar, sprid ut det fint hackade köttet jämt över grönsakerna, släng på på picklad silverlök, cornichoner, fint hyvlad champinjon, smörstekta surdegskrutonger, fint riven parmesanostoch klickar av dijonnaise.

Ät och njut!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Mera kål… denna gång på pizza en bianco med svamp, ädelost och så frasig grönkål.
next post
Rimmad torskrygg med citrusörtig vitvinssås och säsongens grön- och rotsaker

You may also like

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Det är ju ”fössta tossdan i mass” då...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Morotspasta med ruccola o valnötter

2021/03/02

Kändisviner, är det bara bra eller?

2021/03/01

Att resa med öl!

2021/02/27

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Ost + vin = kärlek nr 2 – Sauvignon Blanc plus syrliga getostar.

    2021/03/04
  • Det är ju ”fössta tossdan i mass” då vankas det massipantåta. Det är ju sedan gammalt!

    2021/03/04
  • Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.

    2021/03/03
  • Här kommer uppstarten på en liten serie som jag kallar Ost + vin = kärlek!

    2021/03/03
  • Morotspasta med ruccola o valnötter

    2021/03/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top