Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Vad sägs om en pinsa med smak av Janssons frestelse?

by Anette Rosvall 2024/07/12
written by Anette Rosvall 2024/07/12
Skriv ut receptet
1,5K

Vad säger du om en pinsa med smak av Janssons frestelse? Jag säger i vilket fall som helt JA och JAJAMEN! För vem älskar inte Janssons frestelse? Len gräddig potatis med salt ansjovis och så karamelliserad lök. Tänk dig då att lägga den fyllningen på ett frasigt pinsabröd. Erkänn att snålvattnet börjar rinna! Det var min kompis Karro som bjöd på denna läckerhet för ett tag sedan och jag var inte sen att pyssla fram ett recept. Jag tänker att det skulle kunna vara en riktig succé på vilket kalas som helst varför inte på framtida kräftskivor så Vassego!

Karolines Frestelse - Pinsa med smak av Jansson

Portioner: 6

Det här behöver du:

2 färdiga pinsabröd
Topping
6 mellanstora färskpotatisar
1 burk creme fraiche
20 ansjovisfileer
10 cm purjo, den vita delen
1 stor gul lök, tunt skivad
150 gram västerbottensost
1 knippe dill, fint hackad
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Skiva potatisen tunt och koka den i någon minut i saltat vatten. Lägg den på papper och fortsätt med att svetta lök och purjolök i lite smör smakar du av med svartpeppar.

Ta fram dina pinsabröd stryk dem med ett generöst lager creme fraiche  (se till att det finns minst 1 dl kvar till topping) Lägg potatisskivor och lökblandning och ansjovis. Blanada västerbottensost med 0,5 dl creme fraiche (nu ska det finnas minst 0,5 dl kvar 😉 ). Toppa med oströran. Grilla i grillen, eller kör i ugnen tills fyllningen fått en krispig yta och gyllene färg. Ta ut dina bröd, toppa med dill, creme fraiche (det som är kvar) och helst svartpeppar igen.

Njut!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
En smarrig paj med rabarber, jordgubbar och knaprigt crunch på toppen.
Nästa inlägg
Plättlätt med plättar och pannkaka – och Sötpotatispannkakan kanske den nyttigaste!

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!