Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Paj i kräfttider

by Anette Rosvall 2022/08/25
written by Anette Rosvall 2022/08/25

I helgen som kommer är jag bjuden på en härlig kräftskiva. Trots att jag inte gillar kräftor överhuvudtaget så säger jag aldrig nej till ett riktigt bra kalas. Men på grund av det är jag riktigt noga med det som står vid sidan av de röda dilldoftande skaldjuren. På mitt bord finns alltid bröd, smör, diverse röror och så självklart en riktigt smarrig paj.

De flesta brukar klämma till med en västerbottenspaj och ja! det är riktigt gott. Men du, ombyte förnöjer prova att göra något nytt. Antingen Görans laxtårta du hittar receptet här. Eller så den här som du hittar här nedanför, som är som en skön blinkning till Janssons frestelse i pajskal. Mums säger jag bara!

P.S pajen passar även till påsk, midsommar, jul… och alla andra festliga kalas som behöver en paj.

Ullas vickningspaj - som så klart går att äta när som helst.

Det här behöver du:

Pajskal
100 gram smör
2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 gula lökar, finhackade
2 msk smör
2 burkar matjessill
2 dl vispgrädde
3 ägg
en nypa socker
salt och svartpeppar från kvarnen

Garnering
färsk gräslök


Gör så här:

Nyp ihop ingredienserna till pajskalet och tryck sedan ut degen i en springform och låt den stå kallt i minst en halvtimme. Förgrädda skalet i 200 grader i 15 minuter, ställ åt sidan.

Hacka löken och stek den i smöret, blanda sedan den medgörliga löken med avrunnen och hackad matjessill. Rör ihop ägg och grädde och blanda sedan lök/sill med ägg/grädde, smaksätt med kryddorna.

Häll nu röran i pajskalet och låt den gå i minst 15 minuter i 200 grader. Eller tills den fått en fin gyllene färg och är fast i mitten. Hacka under tiden din gräslök som du strör över den ljumna pajen innan servering.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En lite annorlunda pytt i panna
next post
Skratt eller gråt? Det passar alltid med en mumsig äppelkaka med krämig kolafrosting

You may also like

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna...

2023/01/13

Tid för citrus – Gör en chokladkaka med...

2023/01/11

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola...

2023/01/05

Rafsa runt i ditt kylskåp och skapa härligheter...

2023/01/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

    2023/01/27
  • Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

    2023/01/26
  • Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

    2023/01/25
  • Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

    2023/01/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt