Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En lite annorlunda pytt i panna

by Anette Rosvall 2022/08/24
written by Anette Rosvall 2022/08/24
Skriv ut receptet
3,2K

Det här receptet har gjorde jag i samarbete med Svenskt kött. De ville ha recept på rätter där inte köttet spelar huvudroll utan vackert får stå tillbaka för övriga underbara ingredienser. Fotot är taget av Magnus Skoglund. Så vassego här kommer receptet på en lite annorlunda pytt i panna som med fördel gör på rester från söndagens stek eller lördagens biff. Tillsammans med rotsaker och en vansinnigt god dijonkräm blir veckans middag en måltid som får änglarna att gråta. Tänk att rester kan bli så sabla gott!

Pytt i panna på rester med rotsaker och dijonkräm

Portioner: 6

Det här behöver du:

600g tillagat svenskt kött i tärningar (kanske flanksteken från igår?)
200g rökt sidfläsk, i tärningar
4 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
400g potatis, tärnad 1,5x1,5 cm
150g rotselleri, tärnad 1,5x1,5 cm
200g blomkålsbuketter
smör till stekning

Dijonkräm:
1 gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
2 tsk dragonvinäger
salt och malen svartpeppar

Till servering:
100g gröna blad, t ex ruccola
riven parmesan
ev rostade hasselnötter

Gör så här:

Pytten gör du så här: hetta upp en stekpanna och stek kött, rökt fläsk, lök och vitlök, rotfrukter och blomkål i smör i omgångar på medelvärme. Så fort en ingrediens är klar lägger du dem i en gryta så att de håller värmen.

Dijonkrämen gör du på detta vis: lägg gelatinbladet i vatten 5 minuter. Lägg över 3 msk av crème fraichen i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa resten av crème fraichen tills den blir fluffig. Det tar ett tag, först blir den lös men efter ett tag tjocknar den igen. Ställ kastrullen med den sparade crème fraichen på låg värme, lägg ner gelatinbladet och låt det smälta. Smaksätt den vispade crème fraichen med dijonsenapen samtidigt som du häller ner gelatinbladsvätskan i det vispade. Krydda med vinäger, salt och peppar och ställ kallt till servering. Och precis innan servering vänder du snabbt ner ruccolabladen i pytten, riv över parmesan och strö eventuellt över hasselnötter. Servera med krämen. 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Mumsigt på grillen – yoghurtmarinerade karré- & auberginespett
Nästa inlägg
Paj i kräfttider

Du borde verkligen prova det här också!

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt