Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Paj i kräfttider

by Anette Rosvall 2022/08/25
written by Anette Rosvall 2022/08/25
1,5K

I helgen som kommer är jag bjuden på en härlig kräftskiva. Trots att jag inte gillar kräftor överhuvudtaget så säger jag aldrig nej till ett riktigt bra kalas. Men på grund av det är jag riktigt noga med det som står vid sidan av de röda dilldoftande skaldjuren. På mitt bord finns alltid bröd, smör, diverse röror och så självklart en riktigt smarrig paj.

De flesta brukar klämma till med en västerbottenspaj och ja! det är riktigt gott. Men du, ombyte förnöjer prova att göra något nytt. Antingen Görans laxtårta du hittar receptet här. Eller så den här som du hittar här nedanför, som är som en skön blinkning till Janssons frestelse i pajskal. Mums säger jag bara!

P.S pajen passar även till påsk, midsommar, jul… och alla andra festliga kalas som behöver en paj.

Ullas vickningspaj - som så klart går att äta när som helst.

Det här behöver du:

Pajskal
100 gram smör
2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 gula lökar, finhackade
2 msk smör
2 burkar matjessill
2 dl vispgrädde
3 ägg
en nypa socker
salt och svartpeppar från kvarnen

Garnering
färsk gräslök


Gör så här:

Nyp ihop ingredienserna till pajskalet och tryck sedan ut degen i en springform och låt den stå kallt i minst en halvtimme. Förgrädda skalet i 200 grader i 15 minuter, ställ åt sidan.

Hacka löken och stek den i smöret, blanda sedan den medgörliga löken med avrunnen och hackad matjessill. Rör ihop ägg och grädde och blanda sedan lök/sill med ägg/grädde, smaksätt med kryddorna.

Häll nu röran i pajskalet och låt den gå i minst 15 minuter i 200 grader. Eller tills den fått en fin gyllene färg och är fast i mitten. Hacka under tiden din gräslök som du strör över den ljumna pajen innan servering.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En lite annorlunda pytt i panna
next post
Skratt eller gråt? Det passar alltid med en mumsig äppelkaka med krämig kolafrosting

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt