Sill är ett måste för mig på midsommar. Det nämligen så att till sillen krävs en liten nubbe, och nubben är den bästa anledningen till att få sjunga. Jag försöker lära mig minst en ny sång per år. Min absoluta favorit är skriven av Povel Ramel och handlar om att cyckla… bland annat. På bilden ser ni det enklaste och kanske godaste sättet att servera matjessill – om du frågar mig alltså! Man lägger en hela filéer av matjessill på ett fat. Bryner smör tills det blir gyllenbrunt och nötigt. Hackar lök, gräslök och hårdkokt ägg. Lägger allt gott över sillen och serverar alltsammans med en klick crème fraiche och kokt färskpotatis. Mums!
Men har man lite mer tid så lägger man in sin egen sill. Det är ett trevligt bestyr. När Emma och jag gjorde vår Köksalmanacka så fick vi ett underbart recept från Emmas kusin Carro. Den sillen är fortfarande en av mina absoluta favoriter, speciellt på midsommarbordet. Den är lite stark av wasabin och så lite frisk ifrån lime och ingefära, helt enkelt underbar. Prova den jag tror att du kommer att gilla den.
4 comments
Låter spännande. Hur länge behöver den stå till sig innan servering? Eller gör man den samma dag?
Hej Elin, den behöver stå till sig ett par dagar för att smakerna skall gosa till sig ordentligt.
Förlåt sent svar, har varit på minisemester och inte varit uppkopplad! Det går så klart att göra den samma dag, men den är godast om den får sätta sig i cirka 2 dagar. Smaka av innan servering, godast rumstempad!
Anette, jag hörde dig på radion idag på morgonen. Du gav ett öltips, St Erik m Weihenstephaner tror jag det var samt ett amerikanskt rött till grillat. Skulle hålla det i huvudet tills jag fick tag i en penna. Blev stoppad och sedan var det borta!!!! Kan du hjälpa mig? Vore ql att testa något nytt.
Ha d bäst Annelie AA
Comments are closed.