Nu när det blir lite svalare i havet så är skaldjuren som allra bäst. För ett par veckor sedan var det hummerpremiär och nu får man enligt reglerna fiska hummer fram till den 30:e november om man vill. Och om man nu vill det och vill dessutom vill ha något att dricka till så tycker jag att det passar allra bäst med något bubbligt i glaset.
Tänk då vilket sammanträffande det ändå är för den 18:e oktober var det champagnedagen. Jamen tänker du, det var ju förra veckan! Men då kontrar jag med att man dels kan fira vilken dag som helst men att det dessutom är den internationella champagnedagen just idag.
Bara för den sakens skull ger jag er två sorter mousserande viner, först en riktig champagne, och sedan ett gott spumante från Italien. Vill du lyssna när jag och Charlotte pratade om detta på STAR FM så hittar du länken till programmet här:
Ruinart Blanc de Blanc nr 88291 för 699 – den har elegant mousse, en hög syra, smakar smöriga engelska kex, makadamianötter, solmogen citron och vit persika.
Prova även Rotari brut reserva #7567 För bara 129 kr får man ett mousserande vin från Italien som doftar och smakar av gula päron, ljust bröd och lite honung.
Ytterligare ett tips är LangloisCrémant de Loire Brut #7404 för 149 som är ett ypperligt alternativ till champagne. Den smakar och doftar gula äpplen, päron, honung och mineralitet. Skål!