Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Middagens viner på TARA

by Anette Rosvall 2020/10/24
written by Anette Rosvall 2020/10/24
1,2K

Att vara TARAS egna sommelier är ett härligt jobb. Jag tipsar läsarna om dryck till månadens fantastiska mat. Denna gång är det en smaskig festmeny skapad av ingen mindre än Tina Nordström. Uppdraget till mig var att tipsa om två varianter till varje rätt. Men självklart startar jag varje middag med bubblor och avslutar med sött vin till desserten! Vill veta mer om maten så finns recepten i nummer 13/2020.

  • 1
  • 2
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  1. Alla middagar med värdighet bör inledas med någon sorts bubblig dryck. Om utrymme finns även sabrering av densamma, det sätter liksom en bra nivå på kalaset. Jag tipsar gärna om Rotari som är en italiensk bubblig dryck med både bra kvalitet och pris – Rotari Brut Riserva #7567för 129kr
  2. Till vår härliga soppa häller jag gärna svensk hantverksmässig cider i glaset. Ett förslag är Fruktstereo #34607 för 147,30 eller Vistakulles halvtorra Äpplecider #33664 för 37,10. Dessa drycker är oftast gjorda i små batcher och du får leta efter den bästa sorten som finns på ditt Systembolag.
  3. Till Lammracks med fänkål, bönor och rosmarin vill jag bjuda på ett vin från Kalifornien där bränderna återigen rasar och förstör mycket vinmark. Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio #2743 för 189kr tipsar jag om för att hjälpa till men lika mycket för att det är vansinnigt gott och bjuder på mullig frukt med toner av jordgubbar, mörka körsbär, fat i form av vanilj och trä, samt ett sting av svartpeppar.
  4. Vill man så kan man istället välja Logan Wines Weemala Shiraz # 2522 för 119kr som bjuder på lite mörkare frukt. Vinet drar åt björnbär och blåbär men även här hittar man fatkaraktär i form av rostat kaffe och peppartoner.
  5. Till den lättlagade Nöt­ och chokladglassen skulle jag vilja servera La Perlara Recioto di Soave #92198 för 199. Den passar även till ädelosten på ostbrickan och är en alldeles utsökt liten bärnstensfärgad juvel som doftar och smakar av sultanrussin, aprikosmarmelad och mandel.
0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
STAR FM hummer & champagne
Nästa inlägg
Nu börjar Kaliforniska vinveckan

Du borde verkligen prova det här också!

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Del 3 – min krabbpasta mumsfilibabba

2025/10/10

Nu är det snart Oktoberfest. Det betyder öl...

2025/09/19

Ni som missade fläderblommorna… nu finns bären redo

2025/09/17

Mont d’Or – en ost för höstens och...

2025/09/12

Chai te med saffran för att det bara...

2025/09/08

Hemodlat, grillat och galet gott. Här är mina...

2025/08/01

Alkoholfritt på bordet!

2025/07/23

Jag gjorde Carne Asada tacos med smarriga tillbehör....

2025/07/22

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!